У Києві за поцілунок з партнеркою на вулиці облили антисептиком ЛГБТ-активістку

Дата: 13 Грудня 2021
A+ A- Підписатися

Відкритій лесбійці, колишній проєктній координаторці “Київпрайду” Марині Герц у столиці плеснули в обличчя антисептиком. За словами потерпілої, це зробив невідомий чоловік через те, що дівчина поцілувалася на вулиці зі своєю партнеркою.

Про це Герц повідомила у фейсбуку, а також у коментарі ZMINA. 

Фото з фейсбуку Марини Герц
 
Герц переконана, що напад на неї стався на ґрунті нетерпимості до ЛГБТ. 
 
“Так виглядає людина, в яку плеснули антисептиком. Учора, під час святкування дня народження моєї дружини, ми йшли до Мистецького арсеналу. В якусь мить ми зупинилися, щоб поцілуватись. Знаєте, такі маленькі прояви кохання. Під час поцілунку я відчула, що щось плеснуло в обличчя. За секунду пролетіли думки про воду з кондера, машину, будь-що. Відкривши очі, я помітила чоловіка, якій рухався від нас. У той самий час я відчула біль в оці та опік шкіри. Зараз уже все добре завдяки терміновій допомозі. Але вчора я була достатньо розгублена. Злість та безсилля, зміни планів, хвилювання про здоров’я”, – написала вона. 
 
Частково рідина також потрапила на партнерку Герц. Дівчина додала, що інцидент, однак, не завадить їй далі відкрито висловлювати свої почуття:   
 
“Чи можу та хочу я бути завжди в очікуванні нападу? Ні. Чи буду я так само відкрито висловлювати свої почуття? Так. Я маю право на кохання та на вільне існування”. 
 
Нагадаємо, що, згідно з рейтингом Ради глобальної рівності, українське законодавство містить 0% захисту ЛГБТ-людей від насильства. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter