У Києві за підозрою в розбещені 10-річної дівчинки затримали чоловіка

Дата: 05 Березня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві правоохоронці затримали підозрюваного в розбещенні 10-річної дівчинки. 

Про це повідомили в Київській міській прокуратурі. 

За даними правоохоронців, 3 березня близько 14:40 підозрюваний помітив дівчинку, яка йшла додому зі школи в Дніпровському районі столиці. Як видно на записах з камер спостереження, він простежив за дитиною та зайшов до під’їзду будинку. Далі, як наголошують правоохоронці, чоловік силоміць заштовхнув дівчинку до ліфтової кабіни та вчинив розпусні дії.

“У момент, коли дитина зайшла в під’їзд, до неї підійшов чоловік і почав чіплятися. Дівчинка змогла вирватися, побігла у свою квартиру і відразу ж розповіла все батьку”,розповідає начальник поліції Києва Андрій Крищенко.

Батько дівчинки одразу зателефонував правоохоронцям, які розшукали підозрюваного та затримали. Ним виявився 31-річний киянин, який працював в одному з навчальних закладів столиці заступником директора з господарської роботи. Під час допиту він розповів, що в день інциденту шукав телефон для дружини. Звинувачення в розбещенні дитини він відкидає. 

Наразі йому повідомили про підозру за фактом вчинення розпусних дій щодо дитини та розв’язують питання запобіжного заходу. Санкція статті, яку закидають киянину, передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років або без такого. 

Нагадаємо, що цьогоріч від сексуального насильства постраждали 70 дітей, а минулого – понад 400. За даними Офісу генерального прокурора, кількість правопорушень проти дітей зросла на майже 20% у 2020 році в порівнянні з 2019-м. Понад 5,2 тис. дітей визнали постраждалими від злочинів. Також на 37% зросла кількість дітей, які постраждали від насильницьких дій сексуального характеру, зокрема зґвалтування.

Відомо, що на початку минулого року президент Володимир Зеленський підписав закон щодо впровадження Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи й статевої недоторканості малолітньої чи малолітнього, та посилення відповідальності за такі злочини.

Водночас, як зазначають експерти, виключно посилення покарання за подібні злочини не вистачить для того, щоб уберегти дітей від сексуального насильства. Журналістка ZMINA поспілкувалась із фахівцями в цій галузі та докладно розповіла про ризики запровадження реєстру.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter