У Києві відкрили виставку від Музею воєнного дитинства

Дата: 29 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

На території Польського інституту у Києві відкрили виставку воєнного дитинства. 

Про це розповіли у Центрі громадянських свобод. 

Фото: ЦГС

Серед експонатів іграшки, альбоми, малюнки та речі дітей, що переживають війну, зокрема, були вимушені поїхати за кордон та розлучитись з рідними. 

Організатори виставки наголошують, що Музей воєнного дитинства – єдиний свого роду у світі, що документує свідчення людей, на дитинство яких вплинула війна. 

“Діти, які пережили війну, є носіями унікального складного досвіду. Місія музею – дати їм голос у публічному просторі”, – розповідають вони. 

Фото: ЦГС

Директорка музею Світлана Осіпчук каже, що виставка про доброту і підтримку. 

“Про взаємопідтримку сімей, які опинилися в надзвичайно складних умовах і були змушені приймати складні та швидкі рішення виїжджати. Про підтримку маленьких і великих громад. Про підтримку сусідніх країн і особливо Польщі, кордон із якою від початку повномасштабної війни перетнуло понад 11 мільйонів українських громадян. А також про те, що навіть вимушено перебуваючи за кордоном, українські громадяни є частиною нашого суспільства”, – додає вона. 

Виставку безплатно можуть відвідати всі охочі до 9 жовтня за адресою: вулиця П. Сагайдачного 29-В. Години роботи: понеділок, середа і пʼятниця – з 10:00 до 17:00; вівторок і четвер – з 10:00 до 19:00. 

Війна в Україні, як вважають у ЮНІСЕФ, штовхає ціле покоління дітей “до краю прірви”. Понад чверть українських дітей, які стали свідками або учасниками подій війни, розлучились із рідними. 

Нагадаємо, що на Київщині створили віртуальний музей пам’яті війни. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter