У Києві відкрили офіс Кримської платформи

Дата: 24 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У Києві відкрився постійний офіс Кримської платформи, який заснували на базі Представництва глави держави у Криму.

Про це повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на Антона Кориневича, постійного представника президента України в АРК.

Джерело: Офіс президента

В офісі Кримської платформи працюватимуть кримчани. Це майданчик для комунікації та координації жителів Криму, переселенців, іноземних держав і міжнародних організацій“, – зазначив Кориневич.

За його словами, серед завдань офісу Кримської платформи, зокрема, цілодобовий моніторинг ситуації на окупованому півострові щодо прав людини, економічної та екологічної ситуації, культурної спадщини тощо, сприяння виконанню Стратегії деокупації та реінтеграції Криму, затвердженої указом президента, інформування та комунікація з громадянами України з Криму та спільна з МЗС робота з міжнародними партнерами.

Також Кориневич повідомив, що буде створено вебпортал, на якому опублікують інформацію про тимчасову окупацію Криму, починаючи з лютого 2014 року.

Джерело: Офіс президента

Як відомо, 23 серпня представники 46 країн та міжнародних організацій підписали Декларацію Кримської платформи із закликом відновити територіальну цілісність України в міжнародно визнаних кордонах.

До Декларації саміту зможуть приєднатися держави, представники яких не приїхали до Києва.

Президент Володимир Зеленський запросив Росію до Кримської платформи задля спільного вироблення шляхів деокупації Криму.

За його словами, Російська Федерація так активно обговорювала, коментувала, реагувала на ініціативу, що складається враження, ніби вона повноцінний учасник Кримської платформи.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter