У Києві в Американському домі відкрилася фотовиставка “ЛҐБТКІ+ на захисті України”

Дата: 15 Червня 2024
A+ A- Підписатися

В Американському домі у Києві відкрилася фотовиставка “ЛҐБТКІ+ на захисті України”. На ній представлені портрети українських ЛГБТІК-героїв та героїнь війни, серед яких волонтери та військовослужбовці.

Про це повідомляє громадська організація “Точка опори ЮА”. 

Фото: Герман Крігер

Фотографії для виставки створив кримський фотограф Алім Якубов. Вони доповнені особистими історіями, які зібрала науковиця та активістка Дафна Рачок

Виставка оформлена як діалог з ЛГБТІК-людьми, які після жорстокого вторгнення Росії в Україну 24 лютого стали на захист своєї країни. Всі вони ризикують життям, захищаючи демократію та незалежність України і протистоять російській окупації.

Мета виставки – продемонструвати єдність та відвагу українського народу, а також підкреслити стійкість українських ЛГБТІК-військових та волонтерів, їхню любов до своєї батьківщини.

Фото: Герман Крігер

“Дехто говорить, що вони “не на часі”. Хтось стверджує, що їх не існує. Є й ті, які воліють їх не помічати. Та саме зараз ці люди захищають нашу країну нарівні з іншими – пліч-о-пліч з побратимами і посестрами, щодня ризикуючи здоровʼям та життям, отримують поранення, гинуть. Однак вони досі не мають левової частки тих прав, які є у їхніх колег по зброї”, – зауважили у “Точці опори ЮА”.

Цією виставкою організатори прагнуть ще раз привернути увагу до необхідності запровадити в Україні інститут реєстрованих партнерств та нагадати Верховній Раді України, що варто розглянути законопроєкт №9103.

Фото: Герман Крігер

Виставка доступна для перегляду в Американському домі в Києві щовівторка з 15:00 до 20:00 до кінця липня. Відвідування безплатне, однак попередньо слід зареєструватися. Реєстраційна форма буде оновлюватися щотижня.

Організатори також закликають ознайомтеся з правилами входу в Американський дім у Києві перед відвідуванням, а також взяти паспорт або водійське посвідчення. 

Нагадаємо, що 1 червня у світі стартував прайд-місяць на підтримку прав та видимості ЛГБТ-спільноти, у звʼязку з цим у столиці України готуються певні активності. Так, 16 червня відбудеться Марш рівності. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш рівності в Києві провели 2021 року.

З безпекових міркувань у марші зможе взяти участь не більш ніж 500 людей. Це, зокрема, активісти, ЛГБТ-люди та правозахисні організації, волонтери.

Читайте також: Райдужний колір змінився на камуфляж: як повномасштабна війна вплинула на життя ЛГБТ-людей

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter