У Києві та Львові в реабілітаційних центрах впроваджуватимуть інноваційні технології протезування

Дата: 10 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

В реабілітаційних центрах у Києві та Львові запустили новий проєкт багатосекторної допомоги тим, хто потребує протезування. 

Про це повідомили в уряді. 

Капітан української армії Данило Іщенко розмовляє з кореспонденткою CBS News Холлі Вільямс у реабілітаційному центрі на заході України торік. Фото: CBS

Міністерство охорони здоров’я та представництво міжнародної неурядової організації Humanity & Inclusion в Україні підписали меморандум про співпрацю. Остання – лауреатка Нобелівської премії миру за 1997 рік, що працює вже 40 років із людьми, які “живуть у надзвичайних труднощах”. 

Підписанти сподіваються, що таким чином підвищать якість послуг для поранених українських захисників та захисниць.

Разом ми робимо велику справу — допомагаємо постраждалим людям швидше повернутися до повноцінного життя”, — додав міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко

Нині у рамках проєкту у Києві, Львові, Дніпрі, Чернівцях та Вінниці вдосконалюють доступ до послуг фізичної реабілітації, психічного здоров’я та психосоціальної підтримки.

Також глибше працюватимуть над реабілітацією у разі опіків.

Фото: Oleksandr Rupeta/Alamy

Окремо у центрах реабілітації Києва та Львова впроваджують процес протезування з мультидисциплінарним підходом.

Раніше урядовці зобов’язали залучати протезистів до реабілітаційних команд в лікарнях. На практиці, як пояснювали вони, це означатиме, що не потрібно буде звертатися до різних медиків, а процес протезування та подальшої реабілітації стане максимально простим.

Нагадаємо, що нещодавно адвокат та ветеран Масі Наєм разом із правозахисницею Любов’ю Галан створили громадську організацію під назвою “Принцип”, що займатиметься захистом прав військових. 

Перше, що зроблять правозахисники, це створять інструкцію для поранених бійців. Наєм сам отримав поранення на фронті торік влітку. 

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter