У Києві СБУ викрила пропагандиста, який закликав розстрілювати українських полонених

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися
У Києві Служба безпеки України викрила проросійського пропагандиста, який закликав ув’язнювати та розстрілювати українських полонених.
 
Про це повідомляє Головне управління СБУ в м. Києві та Київській області.
 
Фото: СБУ

За даними слідства, зловмисник створив мережу антиукраїнських інформаційних ресурсів. Їхня загальна аудиторія становила понад 150 тисяч користувачів.

Кіберфахівці спецслужби встановили, що акаунти в соціальних мережах та телеграм-каналах адміністрував житель столиці – колишній військовий.

Створені мережі пропагандист використовував для виправдовування збройної агресії РФ проти України. Зокрема, публікував матеріали про планування обстрілів залізничних об’єктів.

Крім того, правоохоронці виявили в мобільних пристроях зловмисника листування з колишніми військовослужбовцями РФ, які нині проживають на території тимчасово окупованого Криму.

“Тут зрадник висловлював підтримку російським окупантам, закликав до знищення будь-якої країни ядерною зброєю, висадки ворожого десанту в столиці нашої держави, називав українців та американців штучними націями. Також з початку збройної агресії РФ зловмисник розповідав про рух транспорту в столиці, закликав ув’язнювати та розстрілювати українських полонених”, – ідеться в повідомленні.

Під час обшуку за місцем проживання в Печерському районі столиці працівники СБУ вилучили комп’ютерну та мобільну техніку, за допомогою якої здійснювалось адміністрування ресурсів.

Наразі слідчі Головного управління СБУ в м. Києві та Київській області оголосили фігуранту про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 2 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, у Кропивницькому суддя зобов’язав 19-річного українця, який агітував за “русскій мір”, вивчити напам’ять гімн України, ІХ розділ Конституції, пісню про Бандеру та вірш Володимира Сосюри “Любіть Україну”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter