У Кропивницькому суддя зобов’язав агітатора за “русскій мір” вивчити гімн та пісню про Бандеру

Дата: 24 Травня 2022
A+ A- Підписатися

У Кропивницькому суддя зобов’язав 19-річного українця, який агітував за “русскій мір”, вивчити напам’ять гімн України, ІХ розділ Конституції, пісню про Бандеру та вірш Володимира Сосюри “Любіть Україну”.

Про це повідомив голова Кіровоградської обласної ради Сергій Шульга.

За його словами, 19-річного харків’янина, який з початком повномасштабного вторгнення Росії переїхав на Кіровоградщину і став у соцмережах агітувати за “русскій мір”, суд визнав винним у кримінальному правопорушенні за частиною 2 статті 109 ККУ (“Публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади”) та призначив покарання у вигляді позбавлення волі строком на два роки без конфіскації майна.

Водночас на підставі статті 75 ККУ суд звільнив його від відбування призначеного покарання, встановивши іспитовий строк два роки.

Тож, уточнив Шульга, зобов’язання вчити пісні та вірші не є власне покаранням, а є обов’язковою умовою, яку засуджений має виконати під час іспитового строку у два роки. Тобто в разі невиконання цієї умови він має відбувати покарання повністю.

Голова облради додав, що “для закріплення матеріалу” суд призначив молодику ще прочитати повість Миколи Гоголя “Тарас Бульба” й роман Анатолія Дімарова “І будуть люди”.

Нагадаємо, восени 2021 року суддя Малиновського районного суду Олександр Гарський призначив двом чоловікам, які викрадали аксесуари з автомобілів, рік позбавлення волі умовно із зобов’язанням читати книжки. Серед призначених книжок, зокрема, були повість “Біле Ікло” Джека Лондона, “Пригоди Тома Соєра”, “Пригоди Гекльберрі Фінна” Марка Твена, а також вірш Тараса Шевченка “Минають дні, минають ночі…”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter