У Києві СБУ викрила блогерів, які опублікували відео ворожих “прильотів”

Дата: 03 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Служба безпеки встановила особи блогерів – жителів столиці, які незаконно поширювали інформацію про наслідки масованої ракетно-дронової атаки Росії на Київ 2 січня 2023 року.

Про це повідомила пресслужба СБУ.

Зранку 2 січня вони відзняли ворожий обстріл міста та розмістили відео в соцмережах.

Їх миттєво підхопили численні пропагандистські пабліки та інформресурси спецслужб Росії, зокрема телеграм-канал Шарія, якому інкримінують державну зраду.

Отриману інформацію окупанти та їхні поплічники могли використовувати для підготовки нових та коригування повторних повітряних ударів по Києву, йдеться в повідомленні.

Щодо фігурантів справ тривають комплексні перевірки, за результатами яких розв’язуватиметься питання щодо притягнення їх до відповідальності.

В СБУ вкотре наголосили на забороні знімати та оприлюднювати відео- і фотоматеріали щодо діяльності Сил оборони, а також наслідків ворожих обстрілів. Публікація таких медіафайлів розцінюється як коригування ворожого вогню. За це передбачено покарання до 12 років позбавлення волі.

Нагадаємо, що 2 січня російські військові випустили по Україні майже сотню ракет різних типів та безпілотники. Нині відомо загалом про п’ятьох загиблих цивільних та 130 поранених.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що Дніпровський райсуд Києва ухвалив рішення в справі про публікацію київською блогеркою в інтернеті роботи української ППО під час ракетної атаки на столицю 16 травня 2023 року.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter