У Києві рідні військових вийшли на мітинг з вимогою встановити терміни демобілізації

Дата: 12 Листопада 2023
A+ A- Підписатися

У Києві на майдані Незалежності 12 жовтня відбувся мітинг за участю понад сотню людей, здебільшого жінок – дружин і матерів військовослужбовців, які воюють з початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну.

Вони вимагали встановлення строків демобілізації, пише hromadske.

Джерело: hromadske

“Ми не закликаємо до капітуляції, бо занадто багато вже сплачено… Ми просимо замінити тих, хто від початку не ховався і безперервно виконує бойові завдання. Вони виснажені, вони просять їх замінити. Вони сподіваються на демобілізацію”, – сказала учасниця мітингу Ірина Топінко.

Вони чекають на справедливу мобілізацію і на терміни демобілізації, щоб навіть наступні, хто прийде на їхні місця, теж розуміли, на який термін вони приходять, уточнила Ірина.

Під час мітингу рідні військових збирали підписи для Ставки Верховного Головнокомандувача з вимогою запровадити можливість демобілізації військовослужбовців, які на фронті понад 18 місяців.

Джерело: hromadske

Також на мітингу був військовослужбовець на позивний “Грізлі”, який втратив обидві ноги внаслідок важкого поранення у червні цього року.

“Моя позиція полягає в тому, що хлопцям треба відпочивати. І ми дали дуже тривалий час, щоб підготувались інші… Мають бути терміни, щоб хлопці розуміли, що за цей термін вони мають зробити все”, — сказав військовий.

Схожі мітинги відбулися також у Дніпрі, Хмельницькому, Тернополі, Львові, Чернівцях та інших містах, пише hromadske.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що 2022 року Верховна Рада ухвалила зміни до закону про мобілізаційну підготовку й мобілізацію. Відтепер жінки, які мають медичну або фармацевтичну спеціальність, підлягають обов’язковому військовому обліку.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter