У Києві поліцейські тримали чоловіка в заручниках у гаражі та вимагали хабар

Дата: 14 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Трьом поліцейським з Києва повідомили про підозру через вимагання хабаря та незаконне утримання в гаражі людини. 

Про це повідомили в ДБР.

За даними слідства, силовики вимагали по 3 тисячі доларів щомісяця від чоловіка, який нібито незаконно зберігав у себе в гаражі бурштин. 11 грудня правоохоронців затримали на гарячому, коли вони отримували першу частину хабаря. Про підозру повідомили заступнику начальника відділу кримінальної поліції та двом оперуповноваженим одного зі столичних відділків. 

За попередньою інформацією, поліцейські окрім вимагання хабаря також утримували чоловіка. 

Нагадаємо, що нещодавно також затримали трьох столичних поліцейських, які звинуватили львів’янина в тому, що він начебто вкрав свій автомобіль. Силовики вимагали 10 тисяч доларів, щоб не притягати невинувату людину до відповідальності, а також узяли в заручники знайомого жертви для отримання грошей. 

Відомо, що понад 40% українців вважають причиною злочинності серед силовиків почуття безкарності. Лише за останні декілька років в Україні сталася низка резонансних справ, пов’язаних з діями правоохоронців. Зокрема, вбивство в травні минулого року патрульними п’ятирічного Кирила Тлявова та зґвалтування в травні поточного року жінки у відділку поліції в місті Кагарлик.

Фотографія обкладинки: ДБР

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter