У Києві під час підготовки ЛГБТ-вечірки до артцентру прийшли працівники ТЦК. “КиївПрайд” вважає це тиском на прайд-рух

Дата: 09 Червня 2024
A+ A- Підписатися

8 червня у київський артцентр Closer під час підготовки до ЛГБТ-вечірки прийшли працівники територіального центру комплектування та соціальної підтримки Подільського району міста. У “КиївПрайді” вважають це є проявом тиску на прайд-рух.

Про це повідомила пресслужба громадської організації.

Ілюстративне фото. Джерело: “KyivPride”

“8 червня під час підготовки вечірки Рейвах Прайд ГО “UkrainePride” до місця проведення події (артцентр Closer) прибули представники Територіального центру комплектування та соціальної підтримки (ТЦК) Подільського району м. Києва. Вони перевіряли документи в усіх присутніх та намагалися забрати чоловіків, які не мали необхідних документів, на проходження військово-лікарської комісії (ВЛК)”, – йдеться в заяві.

Як повідомили у громадській організації, 8-го і 9 червня в артцентрі мали виступити квір-артисти й артистки, а також представники організацій та формацій, що “виступають за безпечні простори й можливості для ЛГБТІК-спільноти“. Заходи є благодійними та орієнтовані на підтримку наших захисниць та захисників. Там збирають кошти для фондів та організацій, які допомагають військовим на бахмутському, куп’янському, харківському, донецькому та сумському напрямках.

Організатори не скасовували заходів, та водночас зазначили, що розцінюють таку подію як тиск на прайд-рух в Україні.

“Ми, представниці та представники українського прайд-руху, повністю усвідомлюємо важливість мобілізації та проведення необхідних заходів для її забезпечення. Оскільки ми повинні разом давати збройну відсіч ворогу. Водночас ми маємо інформацію, що серед усіх масових культурних та освітніх заходів, які сьогодні проводяться у Києві, представники ТЦК обрали для перевірки лише ЛГБТК+ подію. Ми розцінюємо такі дії як цілеспрямований тиск на прайд-рух в Україні”, – заявили у “КиївПрайді”.

Там також запевнили, що й надалі проводитимуть свої заходи, попри складні умови.

Нагадаємо, громадська організація “КиївПрайд” відреагувала на прохання Київської міської державної адміністрації (КМДА) обрати іншу локацію для проведення Маршу рівності. Організація зазначила, що готова провести захід у метро і без дозволу влади.  

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter