На Подолі під час “агітрейду” праворадикалів трьох неповнолітніх дівчат забризкали сльозогінним газом

Дата: 23 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У п’ятницю, 19 червня, на київському Подолі невідомі чоловіки забризкали сльозогінним газом трьох дівчат віком від 15 до 16 років. Перед цим у них запитали, чи “належать дівчата до ЛГБТ”. 

Про це в коментарі ZMINA повідомила Анна Пашкіна, моніторка Правозахисного ЛГБТ-центру “Наш світ”, яка безпосередньо опитувала потерпілих.  

Фото надані Анною Пашкіною

Активістка розповіла, що дівчата гуляли Контрактовою площею, де в цей час проводила “агітаційний рейд” низка праворадикальних угруповань, зокрема “Традиція і порядок”, “Національний спротив”, “Фрайкор”, “Братство” Дмитра Корчинського тощо. Їхні представники роздавали агітаційні листівки про те, що “ЛГБТ загрожує українській родині”, які вручили й потерпілим. 

“Пізніше біля “Сільпо”, де дівчата сиділи з листівками в руках, їх оточили троє хлопців віком 20–25 років у спортивному одязі та з татуюваннями. Один з них запитав, чи дівчата належать до ЛГБТ, а інший у цей час, не дочекавшись відповіді, бризнув перцевим балончиком їм в обличчя. Після того нападники сіли в авто чорного кольору і поїхали”, – сказала Пашкіна. 

Вона додала, що поряд з потерпілими також гуляла компанія неповнолітніх, деяким з яких було 13 років: “Вони почали допомагати постраждалим і теж надихалися газу з балончика”. 

За словами потерпілих, зазначила активістка, поряд з місцем нападу стояли поліцейські, які ніяк не зреагували на ситуацію. Дівчата також відмовилися писати заяву до поліції, оскільки є неповнолітніми. Одна з них розповіла про інцидент батькам, які водночас не захотіли звертатися до правоохоронців. 

Нагадаємо, що цього ж дня під час “агітрейду” на Подолі в Києві група праворадикалів напала на компанію молодих дівчат і хлопців, яких нападники ідентифікували як ЛГБТ-людей: їх морально принижували, двох хлопців вдарили в обличчя, а потім змусили всіх уголос читати листівки про те, що “ЛГБТ – загроза українській родині”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter