У Києві невідомі побили журналіста Юрія Шеляженка

Дата: 27 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

У Києві невідомі зловмисники напали на головного редактора газети “Правдошукач” Юрія Шеляженка.

Про це повідомляє ІМІ.

Сьогодні злочинці обмалювали мої двері непристойними написами. Особливо постаралися замалювати червоною фарбою вивіску редакції газети "Правдошукач", в якій вчора було опубліковано повідомлення про діяльність Українського Руху Пацифістів. Підозрюю, це справа рук когось з тих, хто відповідав брутальною лайкою та виплесками тупої ненависті в фейсбуці на мої публікації про людське право на мир та про віру в себе. Я викликав поліцію о 17:12 і почав записувати відео біля дверей, щоб знову сказати на весь світ: робіть що завгодно, не залякаєте, я буду собою – мирним українцем. 40 хвилин поліція не приїжджала. Злочинці повернулися, їм теж закортіло зняти відео, очевидно, щоб десь похвалитися хуліганською витівкою. Якщо б патруль приїхав швидко, їх би могли взяти на гарячому. Натомість замість поліції біля дверей був тільки я. Один напав на мене, зламав дорогий фотоапарат. На відео видно обличчя цього злочинця. Інший був у марлевій масці. Коли вони втекли, я повідомив у поліцію про напад. Було 17.51. Поліція досі не приїхала. Сподіваюся, злочин розслідують і винних притягнуть до відповідальності. В будь-якому разі, я продовжуватиму вірити в себе і відстоювати право на мир. Давайте разом будемо сміливими, не дамо себе залякати. Людське серце більше, ніж якась безглузда ненависть. Розум і спокій долають війну і терор. Вірте в себе!

Gepostet von Юрій Шеляженко am Donnerstag, 26. September 2019

Інцидент стався 26 вересня, коли журналіст повертався додому. Він побачив повідомлення ненависницького характеру на дверях своєї квартири, які невідомі залили фарбою, а також зафарбовану табличку газети “Правдошукач”.

Написи на дверях, за словами Шеляженка, були схожі на погрози, які йому протягом останнього часу насилають у фейсбук. Журналіст вважає, що невідомі в такий спосіб намагаються залякати його через дописи в соцмережі про право на мир, про жорстоке поводження з призовниками та діяльність Українського руху пацифістів. 

Побачивши обмальовані двері квартири, Шеляженко викликав поліцію та почав фільмувати докази, але в цей момент на місце повернулися нападники. Вони вдарили чоловіка та зламали йому фотоапарат. З розбитої техніки вдалося завантажити відеозапис злочину, на якому видно обличчя одного з нападників. Інший зловмисник сховав обличчя під медичною маскою.

Наразі журналіст подав у поліцію повідомлення про злочин, яке вже внесли до ЄРДР. 

Як відомо, лише в липні поточного року експерти зафіксували в Україні 19 нападів на працівників медіа. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter