У Києві група молодиків побила гея та трансгендерну дівчину

Дата: 27 Червня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві група молодиків побила біля гей-клубу хлопця та трансгендерну дівчину. 

Про це повідомили у Київ Прайді. 

Олекса та Шеріл. Скриншот відео

Інцидент трапився увечері 25 червня. Тоді Олекса, хлопець якого Роман загинув на фронті на Харківщині, давав інтерв’ю іноземним журналістам біля клубу, однак невдовзі до них підійшла група молодиків, яка почала заважати. 

“Молодик вдарив Олексу в щелепу, з його слів їм не сподобалося, що він був на підборах і загалом належав до спільноти. За Олексу почала заступатися його подруга, трансгендерна дівчина, блогерка Шеріл. У відповідь отримала в лице перцівкою та три удари”, – розповідають активісти. 

На місце пригоди одразу викликали поліцію, яка прийняла заяви на порушників й згодом повернула їх до клубу, адже ті знаходились неподалік. Водночас, як розповіли активісти, поліцейські спілкувалися з правопорушниками по-приятельськи, курили разом та жартували.

“Протягом цього часу молодики глузували з відвідувачів клубу, лаялися гомофобними образами, дискутували щодо неприйнятності існування ЛГБТ+, висловлювали різні звинувачення щодо спільноти. На молодих людях були різного роду нашивки з черепами, татуювання чорного сонця, ножів та інші знаки радикальних угруповань. Поліція ніяким чином не протидіяла агресивному спілкуванню”, – кажуть у КиївПрайді. 

Ба більше, частину нападників правоохоронці відпустили, сказавши, аби вони пішки дістались до відділку по вулиці Московській. Затримали лише одного з молодиків. 

Медики, до яких звернулись постраждалі, виявили, що Олекса отримав травму губи, а тому її довелось зашивати. Невдовзі хлопець має зробити рентген. Шеріл також отримала травми, які мають зафіксувати лікарі. 

У Київ Прайді наголошують, що напад зафільмувала відеокамера японського посольства, розташованого біля клубу, а тому активісти надішлють запит на отримання відео й обіцяють опублікувати його найближчим часом.

“Воно буде доказом у справі”, – кажуть вони. 

Активісти закликали поліцію розслідувати злочин як гомофобний та трансфобний, притягнути нападників до відповідальності, а також притягнути до відповідальності поліцейських, що відпустили радикальну групу з місця злочину.

Звернулись у КиївПрайді й до парламентарів, які вже понад рік не розглядають законопроєкт №5488, що має криміналізувати злочини щодо ЛГБТ. ZMINA детально розповідала, що саме передбачає документ. 

“Вимагаємо від влади негайно прийняти законопроєкт №5488. Такі випадки є неприйнятними у центрі європейської країни. Ми вимагатимемо розслідувати цю справу. Такого не має бути в Україні”, – кажуть активісти.

Нагадаємо, що нещодавно у Києві ЛГБТ-людина заявила про побиття поліцейськими. 

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter