У Києві двом представникам ГО повідомили про підозру в державній зраді

Дата: 05 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві повідомлено про підозру в державній зраді в умовах воєнного стану двом членам громадської організації.

Про це повідомила пресслужба Київської обласної прокуратури.

Джерело: фейсбук-сторінка Київської обласної прокуратури

Підозрювані підтримували антидержавні та проросійські настрої, йдеться в повідомленні. Вони здійснювали збір інформації стосовно місць розташування військової техніки й особового складу ЗСУ та ТрО України в Києві. Згодом розміщували ці дані в декількох антиукраїнських групах, де були адміністраторами.

“У чатах перебували особи з “ЛНР” / “ДНР” та РФ, у тому числі командири незаконних воєнізованих формувань. Отриману в групах інформацію ворог використовував для підривної діяльності на території Києва”, – уточнили в прокуратурі.

Під час обшуку в підозрюваних виявлено та вилучено комп’ютерну техніку, мобільні телефони та інші докази, що свідчать про їхню антиукраїнську діяльність.

Обох у порядку статті 615 Кримінально-процесуального кодексу України взяли під варту.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що на Луганщині п’ятьом працівникам поліції повідомили про підозру в колабораційній діяльності.

Окрім цього, на Харківщині Державне бюро розслідувань розпочало досудове розслідування за фактом держзради колишнього міського голови міста Ізюм, двох чинних депутатів Ізюмської міської ради та колишнього працівника поліції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter