У Києві автошкола відмовилася обслуговувати клієнта українською, а адміністраторка побажала “успішного навчання на мове”

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Києві медійник Олег Твердь поскаржився на автошколу “АвтоМаг” за відмову обслуговувати його українською мовою. Чоловік залишив на сайті автошколи заявку, після чого з ним зв’язалася адміністраторка філії. Однак згодом між ними виникла суперечка щодо мови, бо в автошколі пропонують лише навчання російською.

Про інцидент він розповів у фейсбуці.

Фото: 20 хвилин

“Записався на курси з водіння в Автошколі МАГ. Виявляється, у них викладання тільки російською. На те, що я не хочу вчитися водінню російською, директорка (як виявилося – адміністраторка, – Ред.) Ірина відповіла хамством: “Успішного навчання на мове”, – написав Олег Твердь.

Чоловік опублікував скриншот листування з керівницею філії на Печерську Іриною Мущинською. 

Олег Твердь повідомив, що залишив скаргу про порушення прав споживача на сайті уповноваженого із захисту державної мови.

Згодом у коментарях до допису відреагував і директор школи “АвтоМАГ” Олег Гнатюк.

“Шановний пане Олеже, побратими та друзі!!! До Вас звертаюсь я, директор Автошколи “АвтоМАГ” – Гнатюк Олег Миколайович, захисник Батьківщини! Зараз знаходжусь на передній лінії захисту Вітчизни!

Приношу своє вибачення за даний прикрий інцендент, прошу не ганьбити вщент ім’я мого великого колективу, де ряд людей зараз безпосередньо зі мною поруч, а підприємство за скрутних обставин волонтерською допомогою підтримує ЗСУ та наближує час Нашої перемоги, ще раз перепрошую, Слава Україні”, написав чоловік.

Раніше ZMINA писала, що уповноважений із захисту державної мови Тарас Кремінь розпочав здійснення заходів державного контролю за застосуванням державної мови з боку таких сервісів таксі, як “Убер” та “Уклон”.

Про порушення мовних прав чи відмову в обслуговуванні державною мовою можна повідомити, заповнивши електронну форму.

Нагадаємо, із 16 липня 2022 року за порушення мовного законодавства передбачається адміністративна відповідальність. Покаранням може бути попередження або штраф. Розмір штрафу становить від 3400 до 8500 грн, якщо порушення вчинено вперше. За повторне протягом року порушення накладатиметься штраф від 8500 до 11 900 грн.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter