У Китаї взялися за створення “цивілізованого” інтернету

Дата: 27 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Китай заявив про активізацію зусиль зі створення “цивілізованого” інтернету задля зміни поведінки громадян у мережі та використання її як платформи для поширення нових партійних теорій та просування соціалістичних цінностей.

Про це повідомило агентство новин Reuters.

Джерело: pixabay.com

Як розповів голова Управління кіберпростору Китаю (CAC) Чжуан Жунвен у статті, опублікованій у місцевому партійному виданні The Study Times, такі зусилля мають вирішальне значення для побудови “сучасної соціалістичної країни”.

Китайський посадовець наголосив на тому, що партія має скористатися можливостями інтернету для полегшення комунікації та використовувати її, щоб “дозволити інноваційним теоріям партії “залетіти” в домівки звичайних людей”.

Він також сказав, що добрі приклади для наслідування мають краще рекламуватися, а молодих користувачів інтернету треба скеровувати, щоб вони розвивали “хороші звички” в кіберпросторі, додавши, що інтернет-компанії повинні покращити свою самодисципліну.

У вересні 2021 року влада Китаю вже публікувала рекомендації щодо побудови “цивілізованого” інтернету, підкресливши, що кіберпростір слід використовувати для просування освіти про Комуністичну партію та її досягнення.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що корпорація Microsoft до кінця року запустить у Китаї сайт для пошуку роботи InJobs замість соцмережі для професійних контактів LinkedIn. У Microsoft це пов’язують з посиленням інтернет-цензури в Китаї.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter