Соцмережу LinkedIn закриють в Китаї через посилення цензури

Дата: 16 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Корпорація Microsoft до кінця року запустить у Китаї сайт для пошуку роботи InJobs замість соцмережі для професійних контактів LinkedIn. У Microsoft це пов’язують із посиленням інтернет-цензури в Китаї.

Про це повідомляє The Wall Street Journal.

Джерело: ВВС

LinkedIn в Китаї закриють через жорсткість цензури інтернет-ресурсів в країні. У Microsoft пояснили причину як, “значно складніше операційне середовище і більш високі вимоги в Китаї“.

Сайт InJobs, який з’явиться в Китаї замість LinkedIn, не буде мати функцій соціального медіа, стрічки, та не дозволить користувачам ділитися публікаціями.

LinkedIn запустили в Китаї у 2014 році, але з обмеженими функціями – для дотримання суворих законів про інтернет.

Вона була останньою великою американською соцмережею США, яка діяла в Китаї.

У березі цього року LinkedIn тимчасово призупинила реєстрацію нових учасників в Китаї на вимогу місцевого законодавства.

Нагадаємо, за даними правозахисної організації Freedom House, яка щороку оцінює рівень свободи інтернету в країнах світу, Китай демонструє найгірші умови для свободи інтернету вже сьомий рік поспіль. Нове законодавство країни передбачає кримінальну відповідальність за вислови, які ображають військовослужбовців збройних сил, “героїв” та “мучеників”. Влада запровадила драконівські тюремні терміни за інтернет-інакомислення. Місцеві користувачі також продовжували стикатися з юридичними наслідками через повсякденні справи, такі як обмін новинами, розмова про свої релігійні переконання або спілкування з членами сім’ї за кордоном.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter