У Китаї блогери будуть зобов’язані отримувати дозвіл уряду на публікацію контенту

Дата: 21 Лютого 2021
A+ A- Підписатися

Влада Китаю запроваджує нові правила, що вимагають від блогерів та лідерів думок отримувати схвалення від уряду для публікації контенту з певних тем, включно з політикою, охороною здоров’я, економікою та судовою системою.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на АР.

Фото: AP

Адміністрація кіберпростору Китаю повідомляє, що нові правила мають на меті “стандартизувати та керувати публічними обліковими записами і платформами інформаційних послуг, щоб вони були більш обізнаними в дотриманні правильних напрямків громадської думки”.

Вони діятимуть з наступного тижня і стосуються публікацій на тему політики, охорони здоров’я, освіти, економіки та судової системи.  

Ймовірно, що лише державні ЗМІ та офіційні пропагандистські облікові записи зможуть отримати ці дозволи. Про це заявляють експерти.

“Регулювальні органи хочуть контролювати всю процедуру виробництва інформації”, – вважає Тітус Чен, експерт із питань китайської політики в галузі соціальних мереж у Національному університеті Сунь Ятсена в Тайвані.

Така політика є однією з центральних ланок курсу глави КНР Сі Цзіньпіна. Це частина “цифрового суверенітету”, згідно з яким влада встановлює обмеження і посилює контроль над цифровою сферою.

Нагадаємо, що Державна адміністрація радіо і телебачення Китаю заборонила міжнародному інформаційному телеканалу BBC World News вести мовлення на території країни.

Заборону на ведення мовлення телеканалу BBC World News китайський регулятор офіційно ввів через нібито серйозні порушення з боку медіа, яке звинуватили в підриві національних інтересів і національної єдності країни. Рішення про заборону влада ухвалила через тиждень після того, як ліцензію на мовлення відкликали у китайського державного телебачення CGTN на території Великої Британії. 

Фотографія обкладинки: Associated Press

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter