У Киргизстані заборонили так звану “пропаганду ЛГБТ” серед дітей

Дата: 15 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Президент Киргизстану Садір Жапаров підписав зміни до закону “Про засоби масової інформації”, щоб заборонити так звану “пропаганду ЛГБТ” серед дітей. У документі йдеться про інформацію, яка нібито “заперечує сімейні та традиційно-суспільні цінності, пропагує нетрадиційні сексуальні стосунки й формує неповагу до батьків або інших членів сімʼї”.

Про це повідомляє інформаційне агентство АКИpress. 

Фото: Makeout

Також медіа заборонили поширювати інформацію, яка:

  • спонукає дітей до дій, що становлять загрозу їхньому життю або здоровʼю, зокрема схиляють до заподіяння шкоди своєму здоровʼю, самогубства;
  • здатна викликати в дітей бажання вживати наркотичні засоби, алкоголь, займатися секс-роботою або жебрацтвом;
  • виправдовує припустимість насильства чи жорстокості або спонукає вчиняти насильницькі дії щодо людей чи тварин, за винятком випадків, передбачених цим законом;
  • виправдовує протиправну поведінку;
  • містить нецензурну лайку;
  • містить інформацію порнографічного характеру.

Відповідно до Конституції Киргизької Республіки, діти – це найважливіша цінність. У документі зазначається, що “держава створює умови, що сприяють різнобічному духовному, моральному, інтелектуальному та фізичному розвитку дітей, їхньому цивільно-патріотичному вихованню”. 

Дещо схожий закон ухвалили в Росії 2013 року. Тоді Володимир Путін заборонив так звану “пропаганду ЛГБТ” серед неповнолітніх. Пізніше цей закон став жорсткішим, і наразі він забороняє “пропаганду нетрадиційних сексуальних стосунків, педофілії та зміни статі” серед усіх росіян, табуюючи обговорення питання СОГІ і СОГІ – сексуальна орієнтація та гендерна ідентичність. у будь-якому контексті, відмінному від негативного.

Через погрози від гомофобів деякі ЛГБТ-люди вимушені тікати з Росії сім’ями, а інші стають жертвами нападів та вбивств, винних у яких карають неохоче або ж не карають узагалі

Нагадаємо, що в червні 2023 року Держдума Російської Федерації в першому читанні ухвалила закон про повну заборону корекції статі. Винятком можуть бути лише медичні показання. Таке рішення підтримали й депутати так званого кримського парламенту.

Крім операцій закон також заборонятиме РАЦСам змінювати гендерний маркер у документах навіть тим людям, які вже мають довідку про здійснення трансгендерного переходу.

Однак тепер у Росії та Криму побоюються сплеску самогубств ЛГБТ-людей. Згідно зі статистикою МВС РФ, у період із 2016 до 2022 року по заміну паспортів громадянина Російської Федерації на підставі “зміни статі” звернулося 2 990 осіб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter