У Кривому Розі місцеву жінку оштрафували за антисемітські дописи у фейсбуці

Дата: 03 Червня 2024
A+ A- Підписатися

У Кривому Розі засудили жінку, яка в соцмережах поширювала антисемітські дописи, а також активно писала коментарі, у яких ображала інші нації та релігії. За це вона сплатить штраф.

Інформація про це міститься у вироку Довгинцівського райсуду в Єдиному реєстрі судових рішень.

Фото: Depositphotos

Із 16 жовтня 2023 до 8 квітня 2024 року слідчі знайшли шість повідомлень, у яких жінка писала образливі вислови щодо євреїв, громадян Ізраїлю та певних релігійних течій.

Ці повідомлення вона робила публічними, тобто її “друзі” в соцмережі могли бачити їх у своїй стрічці, а також будь-хто інший міг їх побачити, перейшовши на профіль обвинуваченої.

Суд визнав жінку винною за ч. 1 ст. 161 Кримінального кодексу України і .

Їй призначили покарання у вигляді штрафу в розмірі 510 гривень.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Суворовський районний суд міста Одеси засудив місцевого жителя до трьох років і одного місяця позбавлення волі за антиукраїнські та антисемітські дописи в інтернеті.

2022 року обвинувачений публікував у забороненій соцмережі “Вконтакте” заклики до насильницької зміни влади в Україні, виправдовував збройну агресію Росії, а також дозволяв собі образливі висловлювання за національною ознакою. 

30 травня 2022 року він писав, що південні й східні області України, а також Придністровʼя будуть “звільнені” від “нацистів” і приєднані до Росії. Він також просив жителів цих регіонів приготувати квіти для зустрічі російських військових.

Крім того, у червні-липні 2022 року цей чоловік у телефонних розмовах зі знайомим сказав: “Я вважаю, що, коли наші прийдуть, ми всіх ж*дів звідси депортуємо. Я навіть в НКВС піду спеціально, щоб їх виловлювати та депортувати. Укрів та ж*дів треба вішати. Різати просто, тупо”

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter