У Криму звільненого за пісню про “Байрактар” викладача арештували за “Червону калину” – ЗМІ

Дата: 22 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Сімферополі побили ексвикладача Білогірського технікуму Андрія Білозерова і заарештували на 14 діб через пісню “Червона калина” в соцмережі “Вконтакті”.

Про це пише російське видання “Холод“.

Андрій Білозеров, скриншот відео окупаційної “поліції” Криму після затримання у вересні

За даними ЗМІ, 28 жовтня о 6:10 ранку до нього в гуртожиток прийшли силовики.

“Мене обличчям у підлогу, практично без одягу, в одних трусах, вибачте, кладуть, надягають наручники й починають бити ногами по нирках, по животу, по грудях. Куди попали – туди й ударили”, – описав він своє затримання.

Викладач розповів, що силовики наступали йому на голову ногами й пошкодили мочки вух. Також, за словами Білозерова, один зі співробітників “без жодних підстав” ударив його в обличчя.

Силовики конфіскували в громадянина України ноутбук, телефон і документи, зокрема український паспорт, дипломи, трудову і санітарну книжки.

Після затримання Білозерова доправили до незаконного формування, що називає себе “центром протидії екстремізму” в Сімферополі, де на нього склали протокол про використання “нацистської символіки” за статтею 20.3 КпАП РФ через українську пісню “Червона калина”, опубліковану на сторінці Білозерова у “вконтакті”.

Також на нього склали протокол про опір під час затримання за статтею 19.3 КпАП РФ.

Білозерову присудили 14 діб арешту. Протоколи незаконного формування є в розпорядженні “Холода”.

У вересні Білозерова заарештували на 13 діб і звільнили з технікуму. Приводом став ролик, де викладач і кілька студентів дивляться відео, на тлі якого звучить українська пісня про безпілотник “Байрактар”.

Вилучені документи Білозерову досі не повернули, незважаючи на те що він писав скарги до незаконного формування, яке називає себе “слідчим комітетом” у Сімферополі, і тепер без них він не може працевлаштуватися.

Мене не візьмуть на нову роботу, я не можу підтвердити, що 23 роки працював у сфері освіти.

Андрій Білозеров
Через опублікований “блогером” Олександром Таліповим допис із відео весілля Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, поєднаних з погрозами, за ч. 2 ст. 161 КК України.
 
Напередодні ZMINA розповідала, як у Криму переслідують за українську музику.
 
Раніше також так званий “депутат” незаконного формування, що називає себе “держрадою республіки Крим”, Микола Волков запропонував прирівняти державний прапор України до “екстремістської символіки” та заборонити його демонстрацію на окупованому півострові.
 
Представництво президента України в Автономній Республіці Крим повідомило, що колаборантка Валерія Петрусевич зняла відео про те, що люди в тимчасово окупованому Криму очікують на ЗСУ та звільнення. За її словами, “люди фактично здали Крим, але в нас усе чудово, все спокійно”.
 
Представництво президента подякувало співгромадянам у Криму за оперативні повідомлення про ситуацію на Кримському півострові, зокрема щодо соціально-економічної ситуації, пересування військ РФ, руху спротиву окупації тощо. Детальну інформацію просять повідомляти на електронну адресу відділу інформаційного забезпечення представництва: press.mpuinarcrimea@gmail.com.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter