У Криму вербують “добровольців” у 810 бригаду морської піхоти, що втратила до 85% особового складу

Дата: 17 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму окупаційна влада продовжує вербувати “добровольців” до російської 810-ї бригади морської піхоти для виконання спеціальної у повномасштабній неспровокованій війні проти України. 

Про це інформує Крим.Реалії

Оголошення з такою інформацією розклеєні на автостанціях у Криму, зокрема в Бахчисараї.

В оголошенні сказано, що тих, хто підписав контракт, “готуватимуть найкращі військові фахівці протягом 10 днів”.

Контракт пропонують підписати на пів року і на рік. При цьому щомісячне грошове утримання обіцяють у вигляді 185 – 255 тисяч рублів.

За даними Генштабу ЗСУ, дислокована в Севастополі 810-та окрема гвардійська бригада морської піхоти Чорноморського флоту Росії втратила до 85% особового складу.

“Після вдалих дій, вжитих Силами оборони на Херсонському напрямку, ворог зазнав значних втрат у живій силі. За наявною інформацією, 810 окрема бригада морської піхоти (пункт постійної дислокації в місті Севастополь) втратила майже 85% особового складу. В інших військовослужбовців вкрай низький морально-психологічний стан, вони масово відмовляються від повернення у зону ведення бойових дій”, – мовиться у повідомленні.

Як відомо, за даними Генштабу ЗСУ в України через рішення президента Росії Володимира Путіна розпочати війну загинуло щонайменше 54 250 російських солдат.

За даними Представництва президента України в Автономній Республіці Крим, станом на 12 вересня 2022 року в Криму вже поховали щонайменше 147 солдатів окупаційної армії. 72 з них, ймовірно, були громадянами України. Кількість поховань може бути більшою, оскільки значна частина відбувається без висвітлення. 

Напередодні кремлівський куратор Криму Сергій Аксенов заявив, що у Криму формують “два батальйони добровольців” для участі у війні Росії проти України.

У травні українська розвідка повідомляла, що російська влада окупованого Криму наказала державним підприємствам на півострові відправити частину співробітників до військкоматів, а лікарів примушують фальшувати результати медичного огляду, що проходять призовники за скеруванням з незаконних “військкоматів”.

Представниця президента в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева повідомила, що кримчани виїжджають до інших країн, оскільки побоюються призову в окупаційну армію.

Читайте також: “Я в Крыму или на оккупированных территориях Донбасса, и меня призывают на войну: что делать?” 

Нагадаємо, з 2014 року Російська Федерація розгорнула політику з мілітаризації курортного Кримського півострова. З початку повномасштабного вторгнення РФ в Україні цей процес ще більше загострився. Вона незаконно переміщує, порушуючи державний кордон України, військову техніку, російських солдат, провадить активну пропаганду вступу з Збройні сили РФ та незаконно мобілізує мешканців тимчасово окупованих територій. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter