У Криму силовики розпочали перевірку через відео з піснею “Червона калина”, яку виконала “місис Крим – 2022”

Дата: 03 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Криму незаконна “поліція” проводить перевірку через опубліковане відео, на якому “місис Крим – 2022” Ольга Валєєва заспівала українську пісню “Червона калина”.

Про це інформують підконтрольні Москві ЗМІ на півострові з посиланням на незаконне формування, що називає себе “МВС республіки Крим”. 

Як повідомляє телеканал “Крим 24”, наразі співробітники “поліції” проводять заходи, спрямовані на встановлення всіх обставин того, що сталося.

“За зібраними поліцейськими матеріалами буде ухвалене рішення відповідно до законодавства”, – цитує телеканал незаконне формування.

Сама Валєєва на своїй інстаграм-сторінці повідомила, що не знала про сенс пісні, та попросила перестати “писати їй образи в соцмережах”.

Наразі відео з виконанням Валєєвою української пісні видалено.

Раніше незаконне формування, що називає себе “Бахчисарайським міським судом”, притягнуло до адміністративної відповідальності шістьох організаторів та учасників кримськотатарського весілля за відтворення пісні “Червона калина”, яку так званий “суддя” назвав “бойовою піснею українських націоналістів”. Обвинувачених покарали штрафами та адміністративними арештами.

Російські телеграм-канали опублікували відео публічних “вибачень” власника ресторану та діджея. Ресторан, де відбувалося свято, закрили на перевірку.

Через опублікований “блогером” Олександром Таліповим допис із відео весілля Прокуратура Автономної Республіки Крим та міста Севастополя розпочала кримінальне провадження за фактом вчинення умисних дій, спрямованих на розпалювання національної ворожнечі та ненависті, поєднаних з погрозами, за ч. 2 ст. 161 КК України.
 
Напередодні ZMINA розповідала, як у Криму переслідують за українську музику.
 
Як відомо, за пів року в тимчасово окупованому Криму незаконні формування, що називають себе “судами”, розглянули 109 справ про нібито “дискредитацію Збройних сил РФ”.
 
Раніше ZMINA окреслила факти висловлювань із боку кримчан незгоди з війною Росії проти України, через які їх переслідує окупаційна влада на півострові. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter