У Криму пенсіонерці присудили два роки колонії-поселення за наругу над могилою російського військового

Дата: 08 Червня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконний “суд” у Судаку засудив до двох років колонії-поселення пенсіонерку Валерію Гольденберг. Жінку звинуватили у нарузі над могилою загиблого в Україні російського військового (частина 2, стаття 244 КК Росії).

Про це інформує видання Ґрати.

За даними окупаційних слідчих, на початку квітня Гольденберг принесла на цвинтар у своєму селі кров та фекалії та забруднила ними могилу 21-річного морпіха Валентина Ісайчева, який загинув 24 березня. У той день був знищений російський десантний корабель “Орськ” у порту Бердянська. Пенсіонерку заарештували 9 квітня.

“Ґрати”пишуть, що Гольденберг пояснила свій вчинок “почуттям помсти та співчуття до України”.

“Оскільки я проти того, що Росія напала на Україну, то приблизно 4 квітня 2022 року, коли я дізналася, що військовослужбовці України звільнили Бучу, Ірпінь, Гостомель Київської області, то я вирішила облити кров’ю могилу військовослужбовця Росії, який воював та загинув на території України. Там військовослужбовці Росії вбивають мирних людей”, – сказала пенсіонерка.

За даними видання, Валерія Гольденберг – уродженка Полтави, яка мешкає в Криму з 2000-х років. З початку тимчасової окупації півострова вона хотіла виїхати звідти, але так і не зробила цього, не бажаючи “сидіти на шиї” у доньки.

У мережу потрапило відео, на якому Гольденберг, стоячи в клітці, просить вибачення в батьків Ісайчева. 

Нагадаємо, що в травні в Євпаторії російські силовики затримали художника-акціоніста Богдана Зізу, який облив двері міської адміністрації жовтою та блакитною фарбами, а потім кинув у будівлю запалений “коктейль Молотова”. Чоловіку загрожує до 15 років за ґратами.

Напередодні повідомлялося, що невідомий кинув пляшку із запалювальною сумішшю до будівлі російської адміністрації кримського села Пушкіне.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter