У Криму незаконний “суд” засудив Костянтина Ширінга до 12 років ув’язнення

Дата: 14 Жовтня 2021
A+ A- Підписатися

Незаконний “Верховний суд Криму” оголосив вступну та резолютивну частину вироку стосовно українця Костянтина Ширінга, якого російські силовики звинувачують за статтею 276 КК РФ “шпигунство”.

Про це інформує видання “Кримський процес”

За інформацією його адвоката Дмитра Дінзе, “суд” засудив громадянина України до 12 років позбавлення волі з відбуванням покарання в колонії суворого режиму.

Оголошення вироку, як і весь процес, відбулося в закритому режимі.

Видання повідомляє, що оголошення вироку збіглося із тренуванням “поліцейських” та представників “Росгвардії” в бронежилетах, які оточили площу перед будівлею “суду”.

Як розповів після засідання адвокат, в дебатах він просив виправдати свого підзахисного. Сам Ширінг також просив “суд” виправдати його, пояснивши, що його обмовили.

Костянтин Ширінг

Сторона “державного обвинувачення” вимагали визнати чоловіка винним і призначити покарання у вигляді 14 років позбавлення волі.

Захист подаватимуть апеляційні скарги на вирок у 3-й апеляційний суд загальної юрисдикції.

Раніше повідомлялося, що політв’язню стало зле на судовому засіданні. 

Нагадаємо, Костянтина Ширінга звинувачують в шпигунстві, а його цивільну дружину в державній зраді.

Російське слідство звинувачує їх у тому, що вони, нібито, діяли за завданням головного управління розвідки Міноборони України, а їхніх куратор – полковник української військової розвідки Олег Ахмедов готував серію вибухів на об’єктах соціальної і військової інфраструктури в Криму.

Костянтин Ширінг свою провину заперечує, а його цивільна дружина визнала, що збирала за завданням свого чоловіка відомості про чисельність і розміщенні бригади зенітно-ракетних військ, штаб якої розташований в Феодосії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter