У політв’язня Костянтина Ширінга в “суді” в Криму стався напад

Дата: 12 Серпня 2021
A+ A- Підписатися

У незаконному “Верховному суді Криму” під час розгляду кримінальної справи у політв’язня Костянтина Ширінга, якого Росія звинувачує у порушенні ст. 276 КК РФ (“шпигунство”) за нібито роботу на українську розвідку, стався напад. Йому викликали невідкладну допомогу.

Про це інформує видання “Кримський процес” з посиланням на адвоката Дмитра Дінзе

Після надання допомоги медик зазначив, що Ширінг потребує планового лікування і тих медикаментів, які він отримував під час перебування в СІЗО Лефортово. Після того як підсудному стало трохи краще, засідання продовжилося.

За словами адвоката, Ширінг три рази подавав заяви на ім’я начальника Сімферопольського СІЗО про те, що йому необхідна лікарська допомога, оскільки він страждає серцево-судинними захворюваннями. Через відсутність допомоги з боку адміністрації ізолятора, він також направив в прокуратуру скаргу. Однак наразі Костянтин Ширінг не отримує ніякого лікування.

Костянтин Ширінг

Кримінальну справу в “суді” розглядає, відповідно до сторінки “суду”, Алла Хіневич. Засідання проходило в закритому режимі.

Наступне засідання у його справі призначене на 23 серпня.

Нагадаємо, Костянтина Ширінга російські силовики звинувачують у шпигунстві, а його цивільну дружину – в державній зраді. За версією слідства, вони діяли за завданням головного управління розвідки Міноборони України, а їхній куратор – полковник української військової розвідки Олег Ахмедов, який, нібито, готував серію вибухів на об’єктах соціальної і військової інфраструктури в Криму.

Чоловік свою провину заперечує, а його цивільна дружина визнала, що збирала за завданням свого чоловіка відомості про чисельність і розміщенні бригади зенітно-ракетних військ, штаб якої розташований в Феодосії. З моменту затримання для Ширінга “суд” обрав запобіжний захід у вигляді утримання під вартою і надалі його етапували в московський СІЗО “Лефортово”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter