У Криму на 10 діб заарештували відпочивальників за караоке із зображенням тризуба та символіки “Азова”

Дата: 15 Серпня 2022
A+ A- Підписатися

У Криму розглянули справу чоловіка, якого звинуватили в “публічному демонструванні нацистської атрибутики”: мовляв, такий відеоряд був у караоке. Суддя Ленінського районного суду визнала його винним та призначила покарання у вигляді 10 діб адміністративного арешту.

Про це повідомляє правозахисна організація “Кримський процес”.

Фото з відкритих джерел

Як з’ясувала ініціативна група “Кримський процес”, мешканка курортного міста Щолкіне Ольга Токарева розмістила в соціальних мережах відео, на якому в одному з караоке-барів грає пісня українською мовою, а на екрані під цю пісню відтворюється відео із зображеннями тризуба, українки з протитанковою ракетою “Джавелін” та військових на тлі українського прапора. 

Співробітники поліції, які перевірили цю інформацію, встановили, що відеоряд до пісні містить символіку полку “Азов”, а в тексті звучать антиросійські гасла (у тексті йдеться про історичне протистояння Київської Русі монголо-татарській орді). Причетні до цього Дмитро Гайн та Юрій Родіонов “повністю розкаялись і вибачилися”. Останнього з них заарештували на 10 діб.

Примітно, що відео опублікували 13 серпня, а вже наступного дня суд виніс обвинувальну ухвалу. Така оперативність розгляду ставить під сумнів наявність у справі спеціальної експертизи.

Крім того, “Кримський процес” звернув увагу на швидкий доступ окремих проросійських блогерів до матеріалів справи та публікацію в соціальних мережах паспортних даних учасників “адміністративного правопорушення”.

Нагадаємо, що 11 серпня на території півострова окупанти провели вісім обшуків, шістьох кримських татар затримали за статтею 205.5 Кримінального кодексу РФ “Організація діяльності терористичної організації та участь в діяльності такої організації”. Серед затриманих громадянський журналіст Вілен Темер’янов та активіст Енвер Крош.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter