У кримських школах заборонили підіймати кримськотатарський стяг – “Крим SOS”

Дата: 09 Серпня 2023
A+ A- Підписатися

Окупаційна адміністрація в тимчасово окупованому Криму заборонила підіймати кримськотатарський стяг разом із прапором Росії та так званої “республіки Крим” на лінійках у школах півострова.

Про це інформує “Крим SOS” із посиланням на власні джерела на півострові.

Крім того, у школах заборонили планувати деякі заходи, наприклад до Дня пам’яті жертв геноциду кримськотатарського народу 18 травня. Напередодні пам’ятних дат у кримськотатарських школах працюватиме спеціальна комісія, оскільки планування таких заходів розглядатиметься як підготовка провокацій.

За даними “Крим SOS”, письмового розпорядження про заборону прапора не було, однак до шкіл приходили “від адміністрації”, тобто так званого голови Криму Сергія Аксьонова. На запитання про те, чому не можна підіймати прапор, відповідають, що він “ніде не закріплений, є лише прапор РФ та “республіки Крим”.

У правозахисній організації нагадують, що менш ніж за місяць у Криму розпочинається 2023–2024 навчальний рік.

Раніше мовний омбудсман закликав владу протидіяти боротьбі Росії проти кримськотатарської та української мов на тимчасово окупованих територіях.

В Україні продовжується кампанія з визнання депортації кримських татар геноцидом кримськотатарського народу, що триватиме до 80-х роковин геноциду кримськотатарського народу, які відзначатимуть 18 травня 2024 року. Правозахисній організації протягом року можна надіслати фотографії депортованих рідних – кримських татар разом з розгорнутими історіями, як родина пережила цю депортацію. Електронна адреса КРЦ: ctrc@ctrcenter.org.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter