У КНДР двох підлітків засудили до 12 років каторжних робіт через перегляд південнокорейських серіалів

Дата: 21 Січня 2024
A+ A- Підписатися

Влада Північної Кореї засудила двох підлітків до 12 років каторжних робіт за те, що вони дивилися і слухали південнокорейські фільми та музику. Показовий судовий процес над ними провели на стадіоні в присутності близько тисячі студентів.

Про це пишуть BBCGuardian та Reuters.

Скриншот з відео

Як повідомляється, кадри, на яких зображено двох 16-річних підлітків з Пхеньяна, засуджених за перегляд південнокорейських фільмів та музичних кліпів, опублікував Інститут розвитку Півдня і Півночі, який працює із втікачами з КНДР. На кадрах видно, що суд провели у відкритому театрі, де за двома студентами в наручниках, спостерігають близько тисячі інших студентів. Офіцери також назвали імена хлопчиків та розкрили їхні адреси. Раніше неповнолітніх, які порушили закон таким чином, відправляли до молодіжних трудових таборів, а не садили за ґрати, і покарання зазвичай становило менше ніж п’ять років. Однак у 2020 році Пхеньян ухвалив закон, згідно з яким перегляд чи розповсюдження південнокорейського контенту карається смертною карою.

Журналісти вважають, що відео знімали у 2022 році під час пандемії COVID-19, оскільки всі присутні мають на обличчі маски.

“Культура гнилого маріонеткового режиму (тобто влади Південної Кореї. – Ред.) поширилася навіть на підлітків. Їх спокусила іноземна культура, і в кінцевому підсумку вони зруйнували собі життя”, – коментує голос за кадром у відеозаписі.

В Інституті розвитку Півдня та Півночі стверджують, що таке тяжке покарання для підлітків обрали для того, щоб зробити попередження всім іншим громадянам країни.

“Те, що турбує Кім Чен Ина, це те, що молоді люди покоління “міленіалів” та покоління Z змінили свій спосіб мислення”, – кажуть там і додають, що захоплення південнокорейським суспільством може призвести до послаблення системи, бо вона суперечить державній ідеології КНДР.

Влада Північної Кореї суворо карає тих, хто споживає південнокорейський розважальний продукт або копіює манеру розмови південнокорейців.

За словами одного зі втікачів із КНДР, “для жителів Північної Кореї південнокорейські дорами є наркотиком, який допомагає їм забути їхню важку реальність”.

Нагадаємо, у травні минулого року у Північній Кореї 2-річного хлопчика разом з батьками засудили до довічного позбавлення волі у трудовому таборі. Причиною цього стало те, що у сім’ї знайшли Біблію. Інцидент стався у 2009 році, однак повідомили про нього лише зараз. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter