У кількох містах України на вулицях розмістили рекламу книги про ЛГБТ, рівненські священики обурилися таким афішам

Дата: 06 Січня 2024
A+ A- Підписатися

На вулицях Києва, Львова та Рівного з’явилась реклама французького ЛГБТ-коміксу, який в Україні вийде друком у лютому. У Рівненській єпархії УПЦ обурилися такій рекламі та тому, що лайтбокс розташували біля Воскресенського кафедрального собору.

Про це повідомили у видавництві “Видавництво” та на сайті Рівненської єпархії УПЦ.

Лайтборд у Києві. Джерело: фейсбук-сторінка видавництва “Видавництво”

“Оце реально хороша новина. Наші лайтборди уже радують око в трьох містах України. Київ: коло ЦУМу. Львів: коло Оперного театру. Рівне: коло центру Злата Плаза”, – йдеться у повідомленні видавництва.

Там додали, що переклад та публікацію цієї книги фінансово підтримав Європейський Союз за програмою “Дім Європи”.

Графічний роман “Блакитний – теплий колір” про підліткове лесбійське кохання написали автори Жуль Маро (позначає себе займенником “ми”).

“Блакитний – теплий колір” вже перекладений 15-ма мовами, а у 2013-му році – екранізований під назвою “Життя Адель” та отримав “Золоту пальмову гілку” Каннського кінофестивалю.

В Україні комікс вийде з друку в лютому, однак рекламувати книгу видавці розпочали вже і замовили візуальну рекламну кампанію на сітілайтах.

Лайтборд у Києві. Джерело: фейсбук-сторінка видавництва “Видавництво”

У Рівненській єпархії УПЦ засудили таку рекламу, зазначивши, що це “пропаганда содомського гріха”

“Автор роману дає привід до гріховних думок, неправильного розуміння світу та своєї власної індивідуальності. Господь створив чоловіка та жінку по образу Божому, виходячи з цього, ми як православні християни, люди, що нареклися ім‘ям Христа, визнаємо існування у цьому світі чоловіка та жінки, як окремо наділених різними дарами людей, у християнському розумінні немає людини середнього роду… Тому оце поняття “ми”, “воно” нам чуже і не прийнятне для християнського світосприйняття”, прокоментував архієпископ Рівненський та Острозький Пимен.

Нагадаємо, у березні минулого року Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій звернулася до голови Верховної Ради, виступивши проти чергової спроби легалізації в Україні реєстрованих партнерств. Суперечки зʼявилися на тлі реєстрації законопроєкту №9103, який передбачає реєстрацію в певному порядку добровільного сімейного союзу двох повнолітніх осіб однієї або різної статі відповідно до норм Сімейного кодексу.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter