У керівника організації “Едельвейс”, яка зірвала тренінг з питань ЛГБТ у Вінниці, проводять обшук 

Дата: 09 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

За місцем проживання Романа Костишина, очільника націоналістичної організації “Едельвейс”, яка 1 лютого зірвала тренінг для журналістів з питань ЛГБТ у Вінниці, відбувається обшук. 

Про це на своїй сторінці у фейсбуку повідомив Вадим Кудіяров, депутат Вінницької міської ради сьомого скликання та керівник вінницького відділення громадської організації “Гідність нації”.  

“У ході проведення досудового розслідування в кримінальному провадженні встановлено, що однією з осіб, яка грубо порушувала громадський порядок 1.02.2020, є громадянин Костишин Роман Ігорович… На даний час є підстави вважати, що за його місцем проживання може знаходитися одяг, у який він був одягнений під час вчинення кримінального правопорушення, та електронний носій, за допомогою якого здійснено фіксацію подій, що мали місце в приміщенні готелю “Поділля”, йдеться в ухвалі про проведення обшуку, виданій Вінницьким міським судом від 17 березня. 

Нагадаємо, що 1 лютого у Вінниці четверо чоловіків увірвалися на закритий захід для журналістів, що відбувався в залі готелю “Поділля”. Невідомі допитувалися, хто є організаторами заходу, вигукували, що “ЛГБТ-сміття у Вінниці не буде”, а також облили одного з тренерів олією та засипали пір’ям. Згодом після інциденту відповідальність за нього взяла на себе вінницька ГО “Едельвейс”, яка позиціює себе як “молодіжна націоналістична організація на засадах української ідеї”. Її засновник і голова Роман Костишин опублікував відео нападу та назвав акцію попереджувальною. Пізніше він заявив про наміри організації зривати будь-які заходи, пов’язані з темою ЛГБТ у Вінниці. 

За фактом нападу слідче управління ГУ НП у Вінницькій області розпочало досудове розслідування за ознаками ст. 171 (“Перешкоджання законній журналістській діяльності”) та ч. 2 ст. 296 КК України (“Хуліганство”).

Читайте також: “Організація “Едельвейс”, яка зірвала ЛГБТ-тренінг у Вінниці, відкриває осередки по всій Україні. Що про неї відомо”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter