У Керчі засудили 20-річного хлопця за ухилення від служби в окупаційній армії

Дата: 06 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Незаконне формування, що називає себе “Керченським міським судом”, ухвалило вирок щодо 20-річного жителя Керчі за ухилення від служби в російській армії.

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на незаконне формування. 

“20-річний призовник з міста Керч проігнорував кілька повісток під час призовних кампаній 2021 та 2022 років. […] Вироком суду підсудного визнано винним у скоєнні злочину і йому призначено покарання. Вирок не набрав законної сили”, – йдеться в повідомленні.

У повідомленні не зазначено імені й прізвища засудженого та яке саме покарання він отримав.

Водночас на сторінці цього формування міститься інформація, що ще 24 серпня за аналогічним обвинуваченням (ст. 328 ч. 1 КК РФ) суддя Ірина Алтанець ухвалила вирок Єрмоліну Єгору Семеновичу.

Як відомо, за ч. 1 ст. 328 КК Росії про ухилення від служби в армії РФ засудженим загрожує штраф у розмірі до 200 тисяч рублів або в розмірі заробітної плати чи іншого доходу засудженого за період до 18 місяців, або примусові роботи терміном до двох років, або арешт на термін до шести місяців, або позбавлення волі терміном до двох років.

За даними української прокуратури, починаючи з 2015 року Росія провела в Криму 15 незаконних призовних кампаній до збройних сил РФ. Правозахисники називають призов жителів Криму та Севастополя до армії РФ воєнним злочином за міжнародним правом.

Як відомо, понад 1200 кримчан наразі беруть участь у війні Росії з Україною. За словами кремлівського куратора Криму Сергія Аксьонова, ще близько 100 добровольців вирушать на передову найближчим часом.

“Щодня практично до мене звертаються хлопці різного віку, які бажають узяти участь у “спеціальній військовій операції”. Ми працюємо спільно з міністерством оборони, протягом десяти днів ще сотня добровольців вирушить на передову”, – цитує Аксьонова Кримська правозахисна група, яка обліковує жертви цього воєнного злочину. 

Російська влада Криму і Севастополя не називає точної кількості загиблих і поранених військових з тимчасово окупованого півострова. Міноборони РФ останнім часом не повідомляє про свої втрати в Україні.

Наразі окупаційна влада Севастополя офіційно повідомила про загибель на материковій Україні не менш ніж 40 військових, які жили в Севастополі. Наприкінці липня представниця президента України в АРК Таміла Ташева повідомила, що в Криму вже поховали щонайменше 125 російських військових, які загинули у війні Росії проти України.

Кримська правозахисна група закликає кримчан не брати участі у війні проти України, залишати військові частини або здаватися в полон Збройним силам України, щоб зберегти своє життя. 

Напередодні Представництво президента України в АРК оприлюднило дані, які можуть допомогти громадянам України в окупації скласти план здавання в полон. Інструкція стосується як окремих осіб, так і цілих груп та підрозділів. Відомство неодноразово роз’яснювало, що Україна не переслідуватиме кримчан, яких Росія змушує воювати проти своєї держави. Навпаки, українські правоохоронні органи розглядають таких громадян як потерпілих.

Представництво президента в АРК просить кримчан надсилати йому оперативну інформацію про становище на півострові на електронну адресу: press.mpuinarcrimea@gmail.com. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter