У Кенії працівниць сироварні змусили роздягтися й показати, в кого з них почалася менструація

Дата: 07 Липня 2023
A+ A- Підписатися

Трьох працівників Brown’s Food Company затримали після того, як вони змусили співробітниць сироварні роздягтися, аби перевірити у кого з них почалася менструація. Менеджерка компанії зібрала жінок, аби зʼясувати, хто з жінок викинув використану гігієнічну прокладку не в той бак для сміття. 

Про це повідомляє BBC.

Фото: Canva

Як розповіла кенійська сенаторка Глорія Орвоба, менеджерка сироварні знайшла використану прокладку в одному зі смітників, які не були призначені для утилізації засобів гігієни. Тоді вона запитала у працівниць, чия це прокладка, а коли вони не зізналися, вона змусила їх роздягнутися.

Правоохоронці затримали трьох осіб, причетних до інциденту. Офіцери заявили, що провели ретельне розслідування та записали заяви потерпілих, перш ніж заарештовувати підозрюваних.

Вони також сказали, що такі інциденти мали місце в інших компаніях у цьому районі.

“Ми встановили, що ця принизлива і ганебна процедура існує вже давно. Я хочу попередити всіх таких роботодавців, що правосуддя незабаром наздожене всіх”, – заявив начальник місцевої поліції Філіп Мванія.

Менеджерку відсторонили від роботи до завершення розслідування. У Brown’s Food Company заявили, що “засмучені” через те, що сталося й зазначили, що це “не відображає роботу компанії в цілому”.

“Ми продовжуємо залучати експертів із питань жіночого здоров’я, щоб допомогти проінформувати персонал, покращити комунікацію й посилити нашу чинну політику”, – йдеться в заяві компанії.

Активісти заявили, що у Кенії менструація досі є табуйованою темою та приводом для ганьби. Зокрема, у лютому 2023 року сенаторку Глорію Орвобу, яка бореться зі стигматизацією менструації, попросили покинути засідання парламенту, бо в неї на штанах була пляма крові. Політикиню розкритикували за “неповагу” й “порушення дрескоду”.

Нагадаємо, що у парламенті Іспанії ухвалили закон про надання оплачуваної відпустки жінкам, які страждають на сильний менструальний біль. Таким чином Іспанія стала першою європейською країною, в якій запровадили такий тип відпусток. 

Тим часом Шотландія стала першою у світі країною, де жінкам почали надавати засоби гігієни безоплатно. По всій країні відкрили понад тисячу пунктів видачі тампонів та прокладок, їх можна знайти через спеціальний додаток PickupMyPeriod.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter