У Ічні п’ятеро дівчат побили однокласницю: нападницям, їх батькам та керівництву школи загрожує покарання

Дата: 08 Квітня 2023
A+ A- Підписатися

На Чернігівщині поліція склала адмінпротоколи за невиконання обов’язків на директора навчального закладу та батьків підлітків, які побили однокласницю. 

Про це розповіли у поліції Чернігівщини. 

Скриншот відео

Днями у соцмережах розійшлось відео, на якому група дівчат нападає на іншу дівчинку. 

Кривдниці тягали постраждалу за волосся, ставили на коліна та погрожували розправою, а усе, що відбувається, фільмували. Ролик у мережі невдовзі знайшли поліцейські, які встановили й підлітків, причетних до побиття. 

Щодо п’ятьох дівчат склали адмінпротоколи за дрібне хуліганство. За цією статтею люди від 16 до 18 років підлягають адміністративній відповідальності на загальних підставах 

Суд має вирішити, чи накладати на них штраф від 4 тисяч до понад 9 тисяч гривень, призначити громадські роботи від 40 до 60 годин, або ж виправні роботи на строк від 1 до 2 місяців з відрахуванням 20% заробітку. 

Санкція статті також передбачає адміністративний арешт на строк до 15 діб. Поліцейський офіцер також проводитиме роз’яснювальну роботу з підлітками, що мешкають у громаді, де стався інцидент.

Щодо батьків та директора навчального закладу, вихованицями якого були постраждала та кривдниці, то за статтею “Невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей” їм можуть винести попередження або ж накласти штраф від 850 – 1700 гривень. 

Нагадаємо, що сім років за ґратами проведуть підлітки, які торік зґвалтували та катували однолітка в Запорізькій області, фільмуючи це все на мобільний телефон. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter