У Хмельницькому підліток потрапив в реанімацію, бо його побив студент у гуртожитку

Дата: 10 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

У Хмельницькому слідчі встановлюють обставини бійки в гуртожитку, в результаті якої 15-річний студент потрапив до лікарні. 

Про це розповіли у Нацполіції. 

Подія сталася 2 жовтня. 

Правоохоронці кажуть, що між двома студентами 17 та 15 років “виник конфлікт, в ході якого старший хлопець побив молодшого”. Внаслідок побиття підліток спочатку опинився у реанімації, а нині перебуває в іншому відділенні лікарні. Його стан медики оцінюють як стабільно важкий. Він отримав поєднану множинну травму, розповіла директорка Хмельницької міської дитячої лікарні Наталія Зимак-Закутня у коментарі місцевому виданню vsim.ua.

Мати потерпілого каже, що причиною побиття стали цькування та вимагання грошей з боку кривдника, а тривало це з початку навчального року. Син телефонував жінці та розповідав, що у нього вимагає кілька сотень гривень студент третього курсу. Підлітка перевели в іншу кімнату, втім, цькування не припинились. 

За словами жінки, у кімнаті, де жив її син, було ще 5 чи 6 хлопців, але до побиття причетний лише один. Поліцію та “швидку” викликали дівчата, що мешкають поверхом нижче. 

Мати потерпілого каже, що побиття зняли на відео, але потім видалили його. Нині лишився лише короткий фрагмент. Жінка не має претензій до керівництва училища, але вимагає справедливого покарання для нападника. 

У поліції за фактом нанесення тяжких тілесних ушкоджень відкрили кримінальне провадження. Всіх учасників та свідків встановили та допитали, втім, підозру поки нікому не оголосили. 

Нагадаємо, що понад половину українських чоловіків вважають, що небезпека фізичного насильства загрожує їм у закритих чоловічих середовищах, наприклад, в інтернатах, військових училищах, армії та інших подібних. Серед можливих причин такої поведінки чоловіків щодо інших чоловіків опитані назвали бажання здаватися “крутим” та самостверджуватися в такий спосіб.

Торік на Львівщині поліція відкрила провадження після “посвяти” студентів-першокурсників у місцевому училищі. Вихованці старшого курсу одягли по черзі боксерську рукавицю та лупцювали першокурсників, знімаючи на відео. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter