На Львівщині поліція відкрила провадження після “посвяти” студентів-першокурсників у місцевому училищі

Дата: 11 Грудня 2023
A+ A- Підписатися

У Львівській області поліція відкрила кримінальне провадження щодо хуліганства, вчиненого групою осіб, після так званої посвяти в місцевому училищі. 

Про це розповіли в Офісі генерального прокурора. 

Скриншот відео

Інцидент трапився в гуртожитку Червоненського вищого професійного училища, що розташоване в селі Червоне. Там готують перукарів, кравців, трактористів, електрозварників та пекарів-кондитерів.

Про побиття правоохоронці дізналися від директорки, яка побачила відео, що зняли учасник “посвяти”. У ролику студенти старшого курсу одягають по черзі боксерську рукавицю та лупцюють першокурсників. Ударів завдають у груди та голову, а деякі з потерпілих від болю присідають навколішки. 

“Не можу зрозуміти такої жорстокості дітей”,коментує випадок керівниця закладу Тетяна Салабай

Санкція статті, щодо якої відкрили провадження, передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років. Про оголошення підозр учасникам побиття нині не повідомляли. 

Своєю чергою у Департаменті освіти й науки Львівської ОВА розповіли, що хлопців, які били першокурсників, відрахували з закладу та виселили з гуртожитку. 

Нагадаємо, що понад половину українських чоловіків вважають, що небезпека фізичного насильства загрожує їм у закритих чоловічих середовищах. Серед можливих причин такої поведінки чоловіків щодо інших чоловіків опитані назвали бажання здаватися “крутим” та самостверджуватися в такий спосіб.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter