У Херсоні російські військові підірвали телецентр – ІМІ

Дата: 10 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Російські військові 10 листопада вдень підірвали передавальний центр херсонської телевежі.

Про це регіональному представнику Інституту масової інформації (ІМІ) повідомили місцеві мешканці.

Херсонська телевежа. Фото: Мост

Водночас окупанти підірвали частину веж мобільного звʼязку та знеструмили місто. Звʼязок із зовнішнім світом є тільки в районі Антонівки неподалік Херсона.

21 жовтня стало відомо, що російські окупанти, які захопили телеканал “Суспільне Херсон” і на його базі відкрили пропагандистський телеканал “Таврія”, тікають з міста на лівобережну частину Херсонщини. Викрадений автомобіль із майном “Суспільного” переправляли через Дніпро.

Окупанти розграбували майно “Суспільного” і хотіли переправити його через Дніпро разом з автомобілем “ГАЗель”. Проте Збройні сили України не дали їм цього зробити.

Награбоване переправляв російський пропагандист, експрацівник каналу RT Олег КлоковВін допомагав окупаційній адміністрації робити у Херсоні пропагандистський телеканал. 20 жовтня пропагандист загинув на Антонівській переправі.

Співробітники “Суспільного Херсон” впізнали на фотографіях окупантів службовий автомобіль, завантажений майном “Суспільного”, що знаходилося в кабінетах на каналі, а також коробки з архівними касетами.

Нагадаємо, будівлю херсонської філії телеканалу військові РФ захопили 2 березня. Там влаштували одну зі своїх штаб-квартир. Обладнання вивезли, кабінети “перевернули”, у дворі скупчувалася військова техніка. 3 березня біля філії очевидці побачили розтяжки.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter