У Херсоні мешканці зібрались на проукраїнський мітинг, який окупанти розігнали сльозогінним газом

Дата: 27 Квітня 2022
A+ A- Підписатися

Сьогодні в Херсоні мешканці зібрались на площі Свободи на проукраїнський мітинг проти намірів російських окупантів імітувати проведення псевдореферендуму і перетворення Херсонщини на незаконне формування.

Ілюстартивне зображення. Фото: твітер-канал Khers_ON

На відео, розміщеному в телеграм-каналі “Ху*вый Херсон”, кілька десятків людей тримають у руках українські прапори й скандують “Херсон – це Україна!”  та “Героям слава!”.

Водночас пізніше в цьому каналі повідомили, що військові РФ розігнали мітинг за допомогою світлошумових грант та сльозогінного газу. 

Про розгін мітингу з посиланням на очевидців також повідомляє канал “Суспільне”. 

Учасник акції Олександр Могильников, вів пряму трансляцію з акції на сторінці у Facebook “Підприємці/ФОП Херсон-Миколаїв”.

На його відео, яке опублікувало Суспільне-Херсон у ютубі, видно, як людей, які збиралися на мітинг, закидали гранатами. Вони почали розбігатися. По центральній вулиці Херсона в цей час курсувала машина російських військових, з гучномовців лунало: “Негайно всім розійтись. Мітинги заборонені”.

Російські військові тимчасово окупували Херсон та Херсонщину ще на початку повномасштабного вторгнення. У відповідь на це жителі регіону виходили на акції протесту, що збирали сотні людей. Не лякали їх ані сльозогінний газ, ані світлошумові гранати, які застосовували загарбники, й навіть стрілянина. 

Акцію 27 квітня в місцевих групах у соцмережах анонсували за два дні до проведення. Відбулося це на тлі появи новин про захоплення будівлі Херсонської міськради та представлення так званих “керівників” міста – “голови” Херсонської ОДА та “голови” Херсонської міської адміністрації. Ними окупанти призначили колишнього мера Херсона й нардепа 8-го скликання Верховної Ради від Партії регіонів Володимира Сальда та його водія Олександра Кобеця.

Нагадаємо, що проведення псевдореферендуму на Херсонщині може стати ще одним доказом для майбутнього трибуналу проти Росії. Детальніше про це ви можете прочитати в колонці голови правління Громадянської мережі ОПОРА Ольги Айвазовської за покликанням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter