У Херсоні під час російського обстрілу двох літніх людей не пустили в укриття

Дата: 14 Листопада 2023
A+ A- Підписатися
13 листопада під час чергового обстрілу Херсона росіянами літніх чоловіка та жінку не пустили до укриття, яке розташоване на території енергетичного підприємства.
 
Про це повідомили в обласному управлінні прокуратури.
 

За даними слідства, містяни прийшли до установи для відновлення особового рахунку споживача. У цей час розпочався масований обстріл, і людей не допустили в сховище, яким користуються співробітники підприємства. Також їм не повідомили адресу найближчого укриття.

“Під час повітряної тривоги всі укриття мають бути доступні для населення України. Немає нічого важливішого за збереження життя і здоров’я людей. Відповідальність за доступність та інформування населення щодо їх розташування несуть балансоутримувачі та органи місцевого самоврядування”, – наголосили в прокуратурі.

Правоохоронці відкрили справу за ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) Кримінального кодексу. Досудове розслідування триває. Правоохоронці проводять слідчі дії, щоб встановити обставини ситуації.

Санкція статті передбачає штраф у 2000–4000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, виправні роботи на строк до двох років або ж обмеження волі на строк до трьох років з позбавленням права обіймати певні посади чи вести певну діяльність на строк до трьох років.

У прокуратурі додали, що люди, яким відомі факти недопущення до об’єктів цивільного захисту, можуть звернутися на спецлінію 102, а також на гарячу лінію Херсонської обласної прокуратури +38 (068) 018-90-33.

Нагадаємо, що внаслідок атаки російських військових у ніч на 1 червня в Києві загинули троє людей, серед яких дитина, а ще 14 отримали поранення різного ступеня тяжкості.

Чоловік однієї із загиблих розповів, що людям, які вночі прийшли до укриття, там не відчинили. Уламки, за словами очевидців, упали за 10 хвилин після оголошення повітряної тривоги.

Згодом у межах відкритого провадження через зачинене укриття під час російської атаки на Київ правоохоронці затримали трьох посадовців райдержадміністрації та охоронця медзакладу. Йдеться про першого заступника Деснянської РДА, директора медзакладу та його заступника.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter