У Херсоні окупанти викрали ще двох активістів

Дата: 02 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Російські окупанти в Херсоні викрали представника Фундації сприяння громадянській активності Анатолія Стоцького та голову організації Євгена Криницького.

Про це 2 травня повідомила очільниця управління культури Херсонської міськради Світлана Думинська на своїй сторінці в фейсбуку.

Анатолій Стоцький. Джерело: фейсбук-сторінка Стоцького

Місце перебування обох наразі невідоме.

Як пише “Суспільне” з посиланням на друзів викрадених, їхні акаунти окупанти використовують для розповсюдження фейків про Україну та пропаганди “русского мира”.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що рідні волонтера Євгена Гур’янова, викраденого російськими окупантами в Бучі на Київщині, просять допомоги в його звільненні.

За даними правозахисників Центру прав людини ZMINA та Медійної ініціативи за права людини, станом на 20 квітня найбільше викрадених російськими окупантами українців — у Запорізькій та Херсонській областях.

Повний текст звіту “Насильницькі зникнення та свавільні затримання активних громадян України окупаційними силами Російської Федерації в ході повномасштабного вторгнення з 24 лютого 2022 року” — тут.

Нагадаємо, що коаліція “Україна. П’ята ранку” збирає та документує воєнні злочини та злочини проти людяності під час російського вторгнення для національних та міжнародних механізмів правосуддя.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter