У Харкові російський снаряд влучив у житловий будинок

Дата: 15 Березня 2022
A+ A- Підписатися

У Харкові випущений російськими військами снаряд влучив у житловий будинок. 

Про це повідомляє “Суспільне. Харків”. 

Наслідку обстрілу

Будинок розташований у районі Нових домів. Снаряд влучив у нього близько 10-ї години. 

 

Нині в ДСНС про випадок не повідомляли. За даними кореспондента Суспільного, наразі продовжується евакуація жителів будинку, рятувальники розбирають завали. Число загиблих або потерпілих невідоме.

Журналісти Суспільного також зафіксували на відео проліт російської авіації над містом. 

За даними поліції, внаслідок російських обстрілів Харкова повністю зруйновано щонайменше 600 будинків, тисячі харків’ян залишилися без даху над головою. За минулу добу рятувальники під завалами виявили тіла сімох загиблих, трьох людей врятували

Нагадаємо, що 15 березня запрацювала коаліція з документування воєнних злочинів “Україна. П’ята ранку / Ukraine 5 AM Coalition”, до складу якої ввійшли 16 українських правозахисних організацій, зокрема й Центр прав людини ZMINA.

Коаліція потрібна, щоб захистити жертв російської збройної агресії в Україні й притягнути до відповідальності вище керівництво РФ і безпосередніх виконавців воєнних злочинів та злочинів проти людяності. Покази полонених російських окупантів свідчать про те, що Росія готувала жорстоке та цинічне вторгнення з порушенням правил війни, зокрема з бомбардуванням мирних міст і руйнуванням цивільної інфраструктури. 

Про типи воєнних злочинів, які вже зафіксували правозахисники та урядові організації, ви можете прочитати за покликанням, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter