У Харкові біля “Епіцентру” знайшли нерозірваний боєприпас

Дата: 27 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Прокурори спільно з працівниками ДСНС та слідчими СБУ і Нацполіції виявили нерозірваний боєприпас приблизно за 80 метрів від будівельного гіпермаркету, який зазнав російських авіаударів 25 травня. Правоохоронці зазначають: якби снаряд розірвався, жертв могло б бути набагато більше. 

Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За попередніми даними, знайдений боєприпас – УМПБ Д-30. Саме таким росіяни поцілили й у гіпермаркет.

“Дивом 25 травня він не долетів до будівельного гіпермаркету. Крім того, встановлено, що російські військові здійснювали корегування вогню за допомогою БпЛА-розвідників”, – зазначили в прокуратурі.

Це, за словами правоохоронців, свідчить про свідому тактику російської федерації, спрямовану на знищення цивільного населення Харкова.

“Російська армія цілеспрямовано здійснила запуск одразу декількох боєприпасів, щоб спричинити якомога більше смертей серед працівників та відвідувачів, а також залякати мешканців міста”, – додали там.

Нагадаємо, що сьогодні кількість загиблих унаслідок російської атаки на “Епіцентр” збільшилася до 18. Серед загиблих – 12-річна дівчинка, яка була серед відвідувачів закладу торгівлі. Також залишається п’ять заяв щодо людей, зниклих безвісти.

Відомо також про 48 потерпілих, з яких 14 жінок і 30 чоловіків. Роботи з розбору завалів тривають. У гіпермаркеті можуть ще залишатися тіла.

Загалом правоохоронці ідентифікували 14 людей, які загинули 25 травня в “Епіцентрі” внаслідок російського обстрілу. Серед них – 17-річний хлопець, тіло якого виявили під ранок 27 травня.

Тим часом компанія “Епіцентр” заявила, що надасть родинам загиблих унаслідок російського удару по торговельному центру в Харкові 25 травня по 1 мільйону гривень. Також вона обіцяє щомісяця виплачувати по 10 тисяч гривень дітям загиблих, поки вони не досягнуть 18 років.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter