У Харківській області створили мобільний клас безпеки для дітей

Дата: 22 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

На Харківщині вперше запрацював мобільний клас безпеки, тут представлені макети вибухонебезпечних предметів, а дітей навчатимуть як правильно поводитися, у разі їх виявлення. Заняття будуть проводити сапери, поліціянти, рятувальники.

Про це поінформували у пресслужбі Харківської ОВА.

Джерело: сайт Харківської ОВА

Як повідомляється, проєкт мобільного класу безпеки створили за підтримки UNICEF, Держслужби з надзвичайних ситуацій, Нацполіції та Міністерства внутрішніх справ.

Для Харківщини це дуже актуальний проєкт. Нам важливо охопити максимальну кількість дітей в усіх громадах області. Аби спеціалісти могли розповісти їм про ту небезпеку, яка може їх спіткати на подвір’ї або на вулиці. У класі представлені макети вибухонебезпечних предметів, дітей навчають правил поведінки при виявленні таких знахідок“, – зазначив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

Джерело: сайт Харківської ОВА

Зазначається, що всередині автомобіля можуть розміститися 10–15 учнів, для яких є стіл і стільці. Наявні також  стенди з демонстраційними матеріалами, мультимедійний екран, різноманітні освітні та інформаційні матеріали. Навчальну зону такого “класу” можна розгорнути й назовні – в такому разі лекція буде розрахована на 20–25 дітей. Заняття для них проводитимуть сапери, поліціянти, рятувальники.

Електроживлення тут від генератора, а супутникова система Starlink дає безперебійний Інтернет. Також є кондиціонер, який створює комфортні умови для проведення занять всередині під час спеки та взимку при температурі до -10°C”, – розповів головний інспектор відділу пожежної безпеки ГУ ДСНС в Харківській області Артем Фомін.

Мобільний клас розташовуватимуть біля найближчого укриття, щоб під час повітряної тривоги перевести учнів до безпечного простору.

Нагадаємо, за даними міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка, всього з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну через підриви на вибухонебезпечних предметах загинули 248 людей, ще 525 – травмувалися, але вижили.

Раніше ZMINA повідомляла, що 15 жовтня на Миколаївщині загинув 14-річний хлопчик, який підірвався на міні, ще одна дитина зазнала поранень.

Того ж дня в деокупованому Ізюмському районі Харківської області через підрив на вибухонебезпечному предметі поранень зазнав 14-річний хлопчик.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter