У Грузії керівна партія збирається оголосити православʼя державною релігією – опозиційні медіа

Дата: 27 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Грузинські опозиційні медіа, посилаючись на власні джерела, стверджують, що керівна партія “Грузинська мрія” розглядає можливість проголошення православ’я державною релігією.

Цю інформацію оприлюднив опозиційний телеканал Formula TV, а також її поширило видання SOVA.

Фото: EPA

Згідно з розслідуванням журналістів, у передвиборчій програмі “Грузинської мрії” є пункт, який передбачає оголошення православ’я офіційною релігією країни. Цю інформацію підтвердили кілька незалежних джерел.

У понеділок, 26 серпня, в Патріархії Грузії нібито відбулася зустріч високопосадовців церкви, де обговорювали цю ініціативу, що надійшла від влади.

Однак, за чутками, Патріарх усієї Грузії Ілія ІІ висловився проти цього кроку, вважаючи, що історичний момент ще не настав і такої потреби немає. Деякі церковні діячі також застерегли, що в разі ухвалення цього рішення церква може втратити частину своєї незалежності від держави.

Наразі офіційних заяв від влади не було, але представники “Грузинської мрії” раніше наголошували на важливості збереження національної ідентичності та цінностей Грузії. Засновник партії Бідзіна Іванішвілі також заявляв, що незабаром громадськість дізнається про “дуже важливе питання екзистенційного значення для Грузії та християнської віри”.

Нагадаємо, що в червні парламент Грузії також підтримав законопроєкт “Про сімейні цінності та захист неповнолітніх”, а ще – поправки до 18 інших законів, що обмежуватимуть права ЛГБТ-спільноти в країні.

Один із законопроєктів пропонує запровадити нове державне свято в Грузії – День святості сім’ї, який святкуватиметься 17 травня, того самого дня, коли відзначається День боротьби проти гомофобії, біфобії та трансфобії.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter