У громаді на Херсонщині почали збирати дані про захоплене росіянами житло

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У Скадовській громаді на Херсонщині почали збір інформації про захоплене під час повномасштабного вторгнення росіянами житло. 

Про це повідомили у Скадовській міській раді. 

Фото з відкритих джерел

Ще навесні було відомо про те, що росіяни захоплюють помешкання мешканців Херсонщини, які втекли від окупації. У самому Херсоні в “пусті квартири”, наприклад, вселяли російських вчителів та військових, які приїхали допомагати окуповувати регіон.   

Посадовці у Скадовській громаді пропонують заповнити людям, в яких також захопили житло, спеціальну форму. У ній просять вказати, серед іншого, повне ім’я, адресу та площу захопленого житла, а також уточнити, на яких умовах проживали у ньому.

Також, якщо відомо щось про тих, хто вселився у помешкання, слід вказати це у відповідній графі. 

“Ми хочемо цю інформацію трохи узагальнити, щоб розуміти, наскільки значні масштаби такого захоплення. Якщо вдасться, будемо мати уявлення про цифри статистики про регіони громади… Будемо чекати на якийсь механізм, як люди можуть повідомити про таке правоохоронним органам. Це не офіційна заява до поліції, тому надати таку інформацію може будь-хто – родичі, знайомі, які перебувають на підконтрольний Україні території. Але обов’язково зі зворотним зв’язком, щоб ми могли її перевірити”,каже Скадовський міський голова Олександр Яковлєв у коментарі “Суспільному”. 

Яковлєв разом з іншими мешканцями громади повідомить правоохоронців про захоплене житло, бо росіяни вчинили так і з його помешканням. 

“Ми ж не знаємо, чим закінчиться таке захоплення житла. Може, не дай бог, там усе буде знищено, а може, обійдеться без руйнувань. Треба бути готовим до всього”, – додає посадовець. 

Нагадаємо, що росіяни вивозять з Херсонського обласного онкодиспансеру обладнання. До початку повномасштабного вторгнення там на обліку перебували понад 30 тисяч мешканців області. 

Розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. 

Фотографія обкладинки: Скадовська міська рада 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter