У Греції створять мережу шелтерів для постраждалих від домашнього насильства

Дата: 10 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Міністр захисту громадян Греції Міхаліс Хрісохоїдіс повідомив про плани створити загальнонаціональну мережу шелтерів для постраждалих від домашнього насильства. До такого рішення спонукало вбивство жінки, яка зазнавала насильства.

Про це повідомляє Associated Press.

Фото: Yiannis Liakos

Так, 2 квітня 28-річну Кіріаку Гріву вбив її колишній партнер, коли дівчина шукала захисту в поліції. Чоловіка заарештували й узяли під варту, а цей випадок привернув увагу до проблеми домашнього насильства в країні. 

Хрісохоїдіс заявив, що шелтери створять у кожному поліцейському відділку Греції в межах програми, яку офіційно запустять цього тижня.

“Розташування шелтера буде відоме лише поліції. Жінки зможуть перебувати там стільки, скільки буде необхідно для подолання небезпеки”, – сказав міністр.

За його словами, торік поліція відреагувала на близько 12 500 скарг на домашнє насильство.

Поліція й волонтерські організації також зазначають, що щорічна кількість заяв про домашнє насильство зросла приблизно вдвічі з 2020 року, частково завдяки більшій поінформованості громадськості про наявні служби підтримки.

Нагадаємо, що в грудні минулого року помічник шерифа округу Лос-Анджелес застрелив 27-річну жінку, яка зателефонувала в службу порятунку 911 і повідомила, що на неї напав колишній хлопець. Три роки тому він убив ще одну людину за аналогічних обставин. 

4 грудня Ніані Фінлейсон зателефонувала в поліцію й повідомила про те, що її колишній хлопець вчиняє щодо неї домашнє насильство. Поліцейські прибули до квартири Фінлейсон, де вона перебувала зі своєю дев’ятирічною донькою, яку поранив колишній партнер жінки. Фінлейсон вимагала вигнати чоловіка з квартири.

Точні обставини, що призвели до смертельної стрілянини, поки невідомі. Жінка померла від численних вогнепальних поранень.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter