У Греції продовжили тимчасовий захист для українських біженців

Дата: 25 Вересня 2023
A+ A- Підписатися
Уряд Греції продовжив дію статусу тимчасового захисту для українських шукачів притулку до початку березня 2024 року.
 
Про це повідомили в пресслужбі Офісу Омбудсмана.
 

“Уряд Греції повідомив про продовження дії статусу тимчасового захисту для українських шукачів притулку до 4 березня 2024 року. Міністерство міграції та притулку Греції офіційно повідомило, що дія посвідок на проживання за тимчасовим захистом продовжується автоматично. Так само як і надання тимчасового захисту українцям, які в’їжджатимуть до країни вперше”, – йдеться в повідомленні.

В Офісі Омбудсмана пояснили, що ті українці, які вже отримали дозволи на тимчасове проживання, не потребуватимуть його оновлення, а також матимуть доступ до державної медицини, освіти, та право на отримання тимчасового житла в пункті приймання в Сінтікі.

Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець привітав рішення щодо продовження тимчасового захисту громадянам України. На його думку, воно підтверджує підтримку українського народу з боку уряду Греції.

Нагадаємо, Єврокомісія планує продовжити тимчасовий захист для українських біженців, які перебувають на території Європейського Союзу. Це й надалі забезпечить українцям притулок, роботу та можливість отримувати соціальні послуги.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter