У гаазькому суді розглянуть напад на українського журналіста у Криму в 2014 році

Дата: 19 Грудня 2020
A+ A- Підписатися

Міжнародний кримінальний суд Гааги офіційно оголосив про початок розслідування воєнних злочинів і злочинів проти людяності на Донбасі та в Криму. Один з таких злочинів – напад на журналіста Андрія Цаплієнка та знімальну групу телеканалу “Інтер” у березні 2014 року в Севастополі.

Про це повідомляє “Детектор медіа” з посиланням на фейсбук-сторінку журналіста. 

Фото: facebook/Андрій Цаплієнко
“Серед кейсів, які будуть розглянуті, – побиття та знищення матеріалів нашої телевізійної групи в перші дні окупації Криму. Це, звичайно, дрібниця у порівнянні з тим, що почалося після того. Втім, надзвичайно тішуся, що процес пішов. Європейська судова система дуже повільна, але покарання незворотне. І Гаазький трибунал – це, схоже, єдине, чого насправді боїться Путін”, – написав журналіст.

Кількість випадків утисків та побиття журналістів на півострові з початку його окупації досягає кількох сотень. А почалося все в березні 2014 року саме з нападу на знімальну група телеканалу “Інтер”, з якою тоді працював Цаплієнко.

Нагадаємо, що від початку 2020 року в Україні зафіксували 74 інциденти, пов’язані з фізичною агресією та грубим перешкоджанням професійній діяльності журналістів. 

Також у жовтні цього року до парламенту внесли законопроєкт, яким пропонують збільшити строк давності притягнення до кримінальної відповідальності за правопорушення, вчинені стосовно журналістів у зв’язку з їхньою професійною діяльністю.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter